Numărul angajaților SJU Suceava confirmați pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la 70. Șeful Colegiului Medicilor Suceava spune că principala cauză este că mulți pacienți veniți din străinătate nu au declarat de unde vin, iar personalul nu a avut multe din materialele obligatorii de protecție


Intră acum și în grupul de

Numărul angajaților Spitalului Județean Suceava confirmați pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la 70 a declarat, luni seara, la România TV deputatul Pro România Cătălin Nechifor care a arătat că cifra nu a fost confirmată oficial.

Sunt peste 70 (de angajați confirmați pozitiv n.r.).Încă sunt de venit multe rezultate”, a spus Nechifor care a arătat că dacă dimineața erau 27, la prânz 52, iar acum sunt peste 70 de rezultate pozitive.

El a arătat că mulți dintre angajați nu prezintă simptome ale bolii și că situația este disperată.

„Nu au echipamente de protecție suficiente. Trebuie făcut ceva”, a spus Nechifor.

Intervenind în cadrul emisiunii, președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, a spus că la Suceava, unde este un spital de top, foarte bine dotat, situația este disperată.

El a apreciat că s-a ajuns în această situație din mai multe cauze, respectiv că mulți dintre pacienții care s-au prezentat la spital nu au declarat că vin din străinătate, dar și că multe dintre materialele obligatorii de protecție lipseau apreciind că dacă ar fi existat atunci ar fi fost folosite și ar fi fost mult mai protejați.

Sorin Hâncu a explicat că explozia de personal medical testat pozitiv cu noul coronavirus la SJU Suceava a apărut pentru că s-au făcut testele și acum au venit rezultatele.

El a arătat că la Suceava a venit o echipă complexă de la Ministerul Sănătății și se analizează să fie transformat în spital regional pentru Covid 19.

Hâncu a spus că în SJU Suceava sunt peste 300 de doctori și un număr dublu de asistente medicale, având 1300 de paturi, fiind un spital mare.

El a menționat că a insistat ca tot personalul spitalului să fie testat, iar cei care sunt depistați pozitiv să fie introduși în carantină, iar ceilalți să-și continue activitatea în condiții de securitate mult sporite.

Sorin Hâncu a spus că pe lângă patologia Covid 19 județul are o patologie constantă care trebuie asistată la SJU Suceava, arătând că sunt gravide cu risc, sunt accidente de circulație, sau copii care au nevoie de asistență medicală.

El s-a întrebat ce se va face cu pacienții și care au nevoie de îngrijire medicală și că soluția de a fi duși la spitalele din Rădăuți sau Botoșani nu este una îmbucurătoare pentru că aceste spitale au dotări cu mult sub cele ale SJU Suceava.

SJU Suceava este un spital de top”, a conchis Sorin Hâncu.


Intră acum și în grupul de