Acasă Actualitate Nelu Tătaru: 34 de medici din SJU Suceava au fost depistați pozitiv...

Nelu Tătaru: 34 de medici din SJU Suceava au fost depistați pozitiv la noul corona virus, iar mulți alți medici sunt în autoizolare. Mai sunt testați pozitiv câte un medic de la Fălticeni și Rădăuți. Acum reașezăm asistența medicală în județ


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți seara, la România TV că se află în aceste zile la Suceava unde încearcă să reașeze asistența medicală la nivelul județului fiind afectată de situația de la Spitalul Județean.

El a spus că a fost la spitalele din Rădăuți și Fălticeni pentru a așeza activitatea medicală la nivelul județului Suceava.



Nelu Tătaru a menționat că la SJU Suceava funcționează doar Secția de Boli Infecțioase unde sunt internați doar cei cu Covid 19, iar în spitalul nou sunt 124 de pacienți, dintre care o parte au fost testați pozitiv și vor fi transferați în partea de Boli Infecțioase, iar ceilalți cu testați negativ vor fi dirijați la domiciliu pentru izolare voluntară pentru 14 zile.

„UPU a fost dezinfectată pentru a-și relua activitatea pentru a putea diagnostica și dirija cazurile spre spitale din județ cu ajutorul cadrelor medicale detașate din Iași, de la Serviciul de Ambulanță și de la IGSU”, a spus secretarul de stat.

El a mai declarat că a pregătit spitalele din Fălticeni și Rădăuți pentru cealaltă patologie non-Covid de la nivelul județului Suceava menționând că la Spitalul Județean Suceava din cei 233 de medici, 34 sunt testați pozitiv, iar o mare parte din cei 199 sunt rămași în izolare la domiciliu.

Secretarul de stat a menționat că au mai ieșit pozitiv la testul pentru noul coronavirus un medic la Rădăuți și unul la Fălticeni.

Nelu Tătaru a spus că mai rămâne la Suceava și miercuri și joi urmând ca la finalul anchetei pe care o face să anunțe și măsuri care vor fi luate la nivelul conducerii sanitare din acest județ.

„Sancțiunile vor veni după ce voi încheia această anchetă pe care o fac din partea Ministerului. Am început prin a reașeza activitatea medicală din județul Suceava. Vor urma două zile în care voi evalua anchetele epidemiologice și voi vedea și ce a rămas valid din acest personal”, a spus Nelu Tătaru.

El a exclus carantinarea totală a județului Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version