Prorectorul USV Mihai Dimian face apel la organizare și comunicare mai bună în plan județean în criza epidemică: Doar retransmiterea ordinelor de la centru nu ne-a condus la o situație prea bună. Trebuie să ne facem un plan zonal de acțiune. El cere consumabile, kit-uri și un specialist cu experiență pentru linia de testare


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a cerut, miercuri, în contextul epidemic actual din județul Suceava o mai bună organizare și comunicare la nivel județean, asigurarea de consumabile, kit-uri și un specialist cu experiență pentru linia de testare, iar în același timp, el a prezentat modele de urmat din SUA.

Vă prezentăm postarea prorectorului USV Mihai Dimian:

”La Suceava, avem deja 5 decese, 73 de cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 (și probabil vor mai fi anunțate alte zeci) iar sute de cadre medicale se află în izolare. Astăzi și președintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat că a fost diagnosticat cu COVID-19 și se află în spital.
Mai întâi de toate, condoleanțe familiilor îndoliate.


Apoi, trebuie să ne organizăm și să comunicăm mult mai bine pe plan județean deoarece doar re-transmiterea ordinelor de la centru nu ne-a condus la o situație prea bună.


Majoritatea dintre noi vom avea forme ușoare și medii deci trebuie constituit un centru oficial de informare și monitorizare de la distanță a celor care se vor trata acasă sau în spații izolate.


Trebuie transmise urgent la Suceava consumabilele și kiturile de teste pentru linia de testare și un specialist cu experiență în testare pentru a finaliza instruirea și a aviza linia de testare (din păcate, cei 4 colegi de la Spital și USV au fost trimiși degeaba la Institutul Matei Bals deoarece au fost redirecționați acasă fără nicio instruire ci doar testați).


Cadrele medicale care se află acum acasă sau în izolare trebuie instruite on-line pentru a avea informațiile cele mai recente de acțiune și a administra tratamentele cele mai adecvate.
Trebuie să ne facem un plan zonal de acțiune pentru o perioada de minimum o lună, folosind momentan modele de evoluție dezvoltate pentru SUA și să avem soluții pentru cazul 10.000 (diagnosticați) – 1.000 (stare severă) în județul Suceava.


L-am rugat pe domnul profesor Covasă să ne transmită informațiile filtrate de dumnealui despre evoluția din SUA și voi încerca să le transmit aici:
Pentru medici, vă rog citiți: https://www.newyorker.com/…/keeping-the-coronavirus-from-in…
Pentru domnul prefect și conducerea județului vă rog urmăriți conferința de presă a guvernatorului Statului New York:
https://www.cnbc.com/…/watch-live-ny-gov-cuomo-holds-a-pres…
Pentru domnul primar, vă rog să citiți sfaturile Primarului din Seattlle, primul care s-a confruntat în SUA cu o criză majoră:
https://www.washingtonpost.com/…/seattle-mayor-jenny-durka…/
Pentru suceveni vă rog analizați informațiile și ghidurile oferite de site-urile autorizate de Ministerul Sănătății; https://cemafac.ro/ si https://fiipregatit.ro/


Intră acum și în grupul de