Primarul Sucevei cere Ministerului Sănătății să reanalizeze transformarea SJU Suceava în spital pentru tratarea pacienților Covid 19: Mulți suceveni mi-au spus că e inacceptabilă această variantă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a cerut Ministerului Sănătății să reanalizeze decizia de a transforma Spitalul Județean de Urgență Suceava în unitate spitalicească dedicată doar tratării pacienților infectați cu noul coronavirus.

„Ca urmare a aflării veștii, de către suceveni, că Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi transformat în spital ce va servi exclusiv pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus, iar bolnavii din Suceava vor fi transferați la spitale din Rădăuți, Botoșani, Pașcani sau Iași, la distanțe cuprinse între 40-150 km, am fost contactat de foarte mulți dintre voi, cetățenii Municipiului Suceava, care NU SUNTEȚI DE ACORD cu acest lucru”, a arătat Ion Lungu într-un comunicat de presă.

El a cerut Ministerului Sănătății să reanalizeze această variantă și să găsească o altă alternativă, cum ar fi un spital mai mic, într-un alt oraș din județ, așa cum s-a procedat în toată țara.

„Îngrijorarea sucevenilor este justificată în special de împrejurarea că numărul îmbolnăvirilor în Municipiul Suceava va crește foarte mult și orașul poate să ajungă în situația de a fi închis complet, lucru inacceptabil, ținând cont de faptul că suntem municipiul reședință de județ!”, a transmis primarul Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de