În municipiul Suceava sunt peste 18.000 de suceveni cu vârsta peste 65 de ani pentru care se aplică restricții stricte de circulație. Primarul Ion Lungu spune că sunt monitorizate cazurile vulnerabile


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în municipiu sunt, potrivit datelor statistice, un număr de 18.419 de persoane care au peste 65 de ani.

El a spus că dintre aceste persoane cu vârste peste 65 de ani sunt identificate 104 de persoane vulnerabile care deja sunt monitorizate.

În adăpostul pentru persoanele fără locuință sunt disponibile 30 de locuri, iar miercuri erau cazate 18 persoane.

 Primarul Sucevei a mai declarat că municipalitatea monitorizează cazurile vulnerabile, ale persoanelor singure, fără aparținători.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 3, circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;

d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Circulația persoanelor carea au împlinit 65 de ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.


Intră acum și în grupul de