Nelu Tătaru(MS): Am propus Consiliului Județean Suceava suspendarea contractului managerului SJU Suceava și vom face același lucru și la DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că a propus Consiliului Județean Suceava suspendarea contractului managerului Spitalului Județean Suceava și că același lucru va fi făcut și cu conducerea DSP Suceava.

El a menționat că a discutat această propunere și cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că este de acord

Tătaru a spus la Antena 3 că situația de la Suceava nu e atât de bună și că se reiau toate anchetele epidemiologice pentru că au fost nereguli pornind atât de la management, de la spital sau DSP cât și în ancheta epidemiologică.

„Suntem la o reevaluare și la micșorarea acestui focar de la Suceava”, a spus secretarul de stat.

El a arătat că a propus CJ Suceava numirea altui manager al SJU Suceava.

„Propunerea noastră către Consiliului Județean este de suspendare a contractului domnului manager și numirea altui manager care să poată gestiona situația, la fel cum analizăm posibilitatea aceluiași lucru la nivelul DSP”.

Nelu Tătaru a explicat că se află în ședință la Prefectura Suceava cu personalul medical valid și că evaluează și echipamentul avut, ce au în dotare și ce rezerve de echipamente de protecție mai sunt la spital.

El a precizat că după ce a ajuns luni la Suceava, la prima evaluare, a propus suspendare contactului de management având în vedere primele nereguli găsite.

„Nu mă exprim însă public fiindcă vreau să termin această anchetă, având în vedere că este și o anchetă penală in rem la nivelul Spitalului Județean Suceava”, a spus Tătaru.

El a menționat că a discutat despre suspendarea contractului de management cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și că acesta a fost de acord.

„A văzut și el care este situația și nu are nimic împotrivă”, a spus Tătaru.


Intră acum și în grupul de