Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Suceava e cel mai mare focar de Covid-19 din România. Încă nu avem în plan închiderea totală a orașului


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Sănătării, Nelu Tătaru,  a declarat, miercuri, la Antena 3 că Suceava este probabil cel mai mare focar din România.

El a infirmat că Suceava ar urma să fie închisă total.

„Încă nu avem acest plan de închidere totală a orașului”, a spus Tătaru.

El a arătat că a fost închis total spitalul.

„Am izolat tot ce însemna personal medical, am izolat contacți, vom redeschide doar UPU care să poată prelua, diagonistica și direcționa tot ce înseamnă caz non-covid către celelalte spitale, Rădăuți sau Fălticeni, și cele grave spre Iași”, a spus Nelu Tătaru.

El a menționat că zona Sucevei trebuie reevaluată epidemiologic, dar și ca personal medical și că a început să fie detașat personal medical de la Iași.

Nelu Tătaru a mai spus că se așteaptă teste și la Suceava.

„Aseară erau 34 de medici infectați și 49 de asistenți și cadre auxiliare. În total, la nivelul județului Suceava sunt 177 de cazuri pozitive și se mai așteaptă și alte rezultate”, a spus Tătaru.

În ceea ce privește echipamentele de protecție, Nelu Tătaru a spus că la nivel național sunt stocuri minime, dar nu suficiente.  

El a mai spus că în clădirea nouă a spitalui sucevean sunt 124 de pacienți care au fost testați și că în funcție de rezultat, cei care vor fi pozitiv vor fi transferați în secția de boli infecțioase, iar cei negativ și fără patologie acută vor fi izolați voluntar la domiciliu, în timp ce pacienții negativ la coronavirus, dar cu boală acută vor fi transferați în alte secții, din alte spitale, dar tot în izolare.

Secretarul de stat a spus că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este internat în secția de boli infecțioase și că a fost adus cu izoleta.

În ceea ce privește situația unei asistente medicale din SJU Suceava aflată în izolare al cărei soț a murit, Nelu Tătaru a spus că aceasta nu poate ieși din izolare.


Intră acum și în grupul de