Primarul Sucevei a făcut demersuri pentru achiziția de zeci de ventilatoare și mii de combinezoane de protecție pentru Spitalul Județean Suceava. El a spus că și municipiul Yunchan pregătește o donație de echipamente, dar că sunt și suceveni care sprijină unitatea spitalicească


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că derulează demersuri pentrua achiziția de ventilatoare mecanice și echipamente complete de protecție pentru Spitalul Județean Suceava.

El a arătat că chiar dacă Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu este în subordinea Primăriei Suceava, prioritatea zero în aceste momente este de a asigura echipamente de protecție cadrelor medicale și nu numai.

Lungu a precizat că în ședința de îndată a Consiliului Local s-a alocat, luni, suma de 5.000.000 de lei pentru achiziția de materiale de protecție necesare spitalului și că a făcut demersuri în acest sens la conducerea orașului Yunchan din China cu care Suceava este înfrățiț și la Ambasada Chinei.

„Conducerea orașului ne-a confirmat astăzi că pregătesc niște donații cu echipamente pentru Suceava, iar Ambasada ne-a recomandat o firmă cu care sa lucrăm. Am trimis cantitățile pe care dorim să le achiziționăm”, a spus Ion Lungu.

El a mulțumit Casei Româno-Chineze care ne ajută în acest sens, în mod special domnului Haliță care este sucevean.

Totodată, Lungu a spus că astăzi, de Buna Vestire, o donație mică, dar importantă de 1.800 de mănuși a ajuns la Spitalul Județean, datorită unor oameni inimoși din Ipotești: domnul Gabriel Tabrea, Traian Hreceniuc (Nelu Mercedes) și Bogdan Apostol și le-a mulțumit în numele comunității

„Dacă mai sunt suceveni care pot și vor să facă donații, având în vedere că Spitalul este în carantină, se pot adresa primăriei și prin Poliția Locală le ducem imediat la spital. Trebuie să fim solidari în aceste momente cu cei care sunt în linia I! Numai împreună putem reuși!”, a menționat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de