Prefectul de Suceava a cerut suplimentarea urgentă a materialelor de protecție pentru personalul medical din județ, kit-uri pentru operaționalizarea echipamentului de testare și teste. De luni s-au folosit 1100 de teste în județ


Intră acum și în grupul de

La sediul Instituției Prefectului- județul Suceava, a avut loc, miercuri, o ședință în sistem videoconferință pentru discutarea unor măsuri legate de prevenirea și combaterea infecției cu COVID 19, la care au participat prefectul județului Suceava, inspectorul și asistentul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, medicii șefi și asistenții șefi UPU din cadrul Spitalului, managerul și directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță.

În cadrul videoconferinței, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat, pe lângă materialele care au ajuns și au fost distribuite în cursul zilei de azi, suplimentarea urgentă a materialelor de protecție pentru personalul medical din cadrul Spitalului Județean Suceava și unitățile suport, Serviciului de Ambulanță Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Poliție și Inspectoratului de Jandarmi Județean, primind asigurări de la secretarul de stat Raed Arafat că acestea vor fi furnizate în zilele imediat următoare.

Mai mult, Moldovan a solicitat, în regim de urgență, kit-uri pentru aparatul Real Time PCR în vederea certificării acestuia și operaționalizării în timpul cel mai scurt.

De asemenea prefectul județului Suceava a solicitat, tot în regim de urgență, teste pentru diagnosticarea prezenței viruslui Covid 19 în organismul uman, deoarece de luni și până acum, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică Suceava au fost consumate 1100 de teste.

Prefectura Suceava precizează că în cursul zilei de azi Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a distribuit 725 de măști fpp 2 și 400 măști fpp 3, primite în data de 24.03.2020, după cum urmează:

– Direcția de Sănătate Publică Suceava: 225 buc măști ffp 2 și 100 buc. măști ffp 3

-Spitalul Municipal Rădăuți: 25 buc. măști ffp 2

– Serviciul de Ambulanță al Județului Suceava: 125 buc. măști ffp2 și 100 buc. măști ffp 3

– Spitalul Municipal Clung Moldovenesc:  25 buc. Ffp2

– Spitalul Județean Suceava: 200 buc. măști ffp 2 și 100 buc. măști ffp 3


Intră acum și în grupul de