Dr. Florin Filip este noul manager al Spitalului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Dr. Florin Filip va fi noul manager al Spitalului Județean Suceava, a anunțat, miercuri seara, la Antena 3 secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a explicat că în cursul zilei de astăzi a discutat cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost de acord cu suspendarea contractului managerului actual al SJU Suceava.

Întrebat dacă președintele Flutur a luat decizia de suspendare și înlocuire a managerului, Tătaru a spus că acesta a fost de acord cu aceasta.

„Am avut azi discuția cu medicii valizi și cu domnul doctor Filip care va fi noul manager”, a spus Nelu Tătaru.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a confirmat că managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu,a fost suspendat din funcție, și că în locul său a fost numit, interimar, dr. Florin Filip.

Flutur a explicat că măsura a fost luată în condițiile în care controlul efectuat de Ministerul Sănătății la Spitalul Județean Suceava a identificat unele disfuncționalități manageriale, dar și a solicitării exprese a ministrului Sănătății Victor Costache.

Florin Filip este doctor în medicină, șef al  Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul SJU Suceava. El a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași în anul 1992 și este medic Primar Chirurgie Pediatrică, medic Primar Ortopedie Pediatrică având competențe în Artroscopie și Management Sanitar.

Într-o altă intervenție în cursul după amiezeii la Antena 3, Tătaru a spus că situația de la Suceava nu e atât de bună și că se reiau toate anchetele epidemiologice pentru că au fost nereguli pornind atât de la management, de la spital sau DSP cât și în ancheta epidemiologică.

Suntem la o reevaluare și la micșorarea acestui focar de la Suceava”, a spus secretarul de stat.

El a arătat că a propus CJ Suceava numirea altui manager al SJU Suceava.

„Propunerea noastră către Consiliului Județean este de suspendare a contractului domnului manager și numirea altui manager care să poată gestiona situația, la fel cum analizăm posibilitatea aceluiași lucru la nivelul DSP”.

Nelu Tătaru a explicat că se află în ședință la Prefectura Suceava cu personalul medical valid și că evaluează și echipamentul avut, ce au în dotare și ce rezerve de echipamente de protecție mai sunt la spital.

El a precizat că după ce a ajuns luni la Suceava, la prima evaluare, a propus suspendare contactului de management având în vedere primele nereguli găsite.

Nu mă exprim însă public fiindcă vreau să termin această anchetă, având în vedere că este și o anchetă penală in rem la nivelul Spitalului Județean Suceava”, a spus Tătaru.

El a menționat că a discutat despre suspendarea contractului de management cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și că acesta a fost de acord.

„A văzut și el care este situația și nu are nimic împotrivă”, a spus Tătaru.


Intră acum și în grupul de