Primarul Cătălin Coman: Atmosfera în Fălticeni e de îngrijorare privind evoluția epidemiei cu noul coronavirus în Suceava: Suntem îngrijorați, suntem speriați pentru că Fălticeni e la 23 de kilometri de Suceava. Avem un caz de coronavirus tot de la Suceava//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că atmosfera în municipiul Fălticeni este una de îngrijorare față de evoluția epidemiei cu noul coronavirus în Suceava.

„Toată lumea este foarte foarte îngrijorată pentru că județul Suceava e pus pe harta României, dar nu așa cum trebuie. E pus cu rele pe harta României. Fălticeni e un oraș la 23 de kilometri de Suceava. Sunt foarte mulți oameni din Fălticeni care lucrează la Suceava. Sunt foarte mulți oameni care au lucrat la Suceava și au venit înapoi acasă. Suntem îngrijorați, suntem speriați. Asta e o realitate. Eu sunt pe teren în fiecare zi, discut cu toată lumea, încercăm ca lucrurile să funcționeze. Încercăm ca oamenii să înțeleagă că vom trece și peste nenorocirea asta. Avem nevoie de sprijin acum, nu după ce se întâmplă. Văd că la Suceava, după ce s-a întâmplat, vine acum toată lumea cu sprijin. Noi avem nevoie acum și nu după”, a spus Coman.

El a apreciat că lucrurile au fost scăpate de sub control la Suceava.

„Lucrurile sunt scăpate de sub control la Suceava. Așa văd eu lucrurile. E foarte greu de comunicat zilele astea. În afară de prefect cu care vorbesc zilnic, Direcția de Sănătate Publică are telefoanele închise, Consiliul Județean are telefoanele închise. Nu știu cu cine să mai comunicăm, să vorbim. E o problemă destul de gravă la DSP să fie închise telefoanele fixe și mobile acum. Eu primesc diverse sesizări de la oameni care s-au întors, încerc să obțin lămuriri, sfaturi, dar nu ne spune nimeni nimic. Încercăm să ne descurcăm pe cont propriu. Eu zic că o facem bine la Fălticeni și vreau să rămână așa, să rămână bine”, a spus Cătălin Coman.

Primarul de Fălticeni a mai spus că a fost un caz confirmat cu noul coronavirus la Spitalul Fălticeni care tot de la Suceava a venit.

„O domnișoară doctor care a făcut gărzi la Suceava. Tot păcatele Sucevei le tragem și noi, dar în rest rezistăm. Încercăm să luăm toate măsurile. Sunt în legătură cu managerul spitalului municipal Fălticeni. O dată la zece minute vorbim, ne sfătuim, cerem ajutorul, el mie, eu lui, facem echipă bună. Încercăm să ținem lucrurile sub control. Vreau ca eforturile noastre și ale întregii comunități fălticenene să fie dublate și de Guvernul României și să aloce banii necesari”, a conchis Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de