Alexandru Rădulescu: Demisia ministrului Sănătății în plină pandemie ce asediază țara nu e un act de onoare ci de ipocrizie specifică guvernării PNL. Ministrul știa din ianuarie că trebuie să pregătească sistemul pentru pandemie și era preocupat de alegeri anticipate


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat, joi, că demisia ministrului Sănătății Victor Costache în plină pandemie ce asediază țara nu este un act de onoare așa cum încearcă să-l impună opiniei publice colegii săi de partid.

„Cred că acest gest, ca și cel al lui Florin Cîțu, se înscrie în linia clasică a guvernării PNL și demonstrează, încă o dată, că președintele Iohannis a numit acest guvern, al șomerului Orban, doar pentru a provoca alegerile anticipate și nu pentru a guverna România”, a declarat Rădulescu printr-un comunicat de presă.

El consideră că acest ministru nu a reprezentat interesele sistemului de sănătate românesc.

„A avut misiunea sa (ca întreg guvernul liberal – în opinia mea) să vândă acest sistem. Astfel, a pus o mare presiune pe Raed ARAFAT și pe sistemul SMURD în scopul privatizării acestuia. Astfel, s-a grăbit să înlesnească accesul spitalelor private la programele de sănătate finanțate de guvern și a înlesnit accesul spitalului privat, la care încă lucra, la aceste programe deși nu întrunea condițiile necesare. Astfel, nu a luptat în interiorul guvernului pentru finanțarea sănătății și, deși cunoștea din ianuarie existența amenințării pandemiei, nu a întreprins niciun demers pentru achiziționarea echipamentelor necesare spitalelor românești”, a menționat Rădulescu.

El consideră că această demisie ar putea avea efecte benefice dacă noul ministru se va ocupa corespunzător de situația actuală.

„Dar s-ar putea ca tot răul să fie spre bine. Poate că noul ministru va renunța la ideea stupidă, discriminatorie, de a testa cu prioritate bucureștenii pentru depistarea virusului și nu cum impune situația de a testa cu prioritate cadrele medicale, din toate spitalele țării, care sunt în prima linie în această luptă, pacienții internați deja în spital care sunt foarte vulnerabili sau, poate, mai ales de a testa cu prioritate femeile care urmează să nască și bolnavii de cancer. De asemenea, poate că noul ministru va avea onoarea de a-și respecta promisiunea, făcută la Suceava, de a acorda suma necesară achiziționării aparaturii medicale pentru spitalul de la Fălticeni a cărui deschidere este imperios necesară în aceste momente și vorbim de toate cele 24 de milioane de lei, nu doar de 5 milioane”, a spus Alexandru Rădulescu.


Intră acum și în grupul de