Căminul studențesc C2 din campusul USV a fost pus la dispoziția personalului medical al SJU Suceava. Costul cazării pentru zece medici din Iași care au venit la Suceava va fi suportată de CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Zece medici care au sosit, joi, la Suceava de la Iași pentru a suplimenta personalul medical aflat în izolare vor fi cazați în căminul studențesc C2 din  campusul universitar pus la dispoziție de conducerea USV.

Prefectura Suceava a mulțumit Universității Ștefan cel Mare Suceava, respectiv rectorului prof. univ.        dr. ing. Valentin Popa și prorectorului prof. univ. dr. Mihai Dimian care, în baza Protocolului semnat cu Instituția Prefectului – Județul Suceava, au pus la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Județean Suceava, căminul C2 din campusul universității.

Cadrele medicale asigură în continuare activitatea unității medicale și venim în sprijinul nevoii acestora de a-și proteja familiile în această perioadă.

Unitatea în care vor fi cazate acestea dispune de un număr de 111 camere cu un total de 341 de locuri, respectiv  8 camere cu câte 3 locuri (cu grup sanitar propriu); 8 camere cu câte 4 locuri (cu grup sanitar propriu); 95 de camere cu câte 3 locuri (grup sanitar la câte un modul de 3 camere).

În acest context, prefectul de Suceava, în urma discuțiilor purtate cu Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Suceava, a convenit ca paza acestui spațiu să fie asigurată de către personal desemnat din cadrul acestei instituții. Personalul din cadrul IJJ Suceava va distribui și cartelele de acces  cadrelor medicale.

Pentru cele 10 cadre medicale ( 6 medici, 3 medici voluntari și 1 medic ce va asigura conducerea interimară a Direcției de Sănătate Publică Suceava) care au sosit în cursul zilei de astăzi de la Iași, Instituția Prefectului – Județul Suceava a pus la dispoziție spații de cazare ale căror costuri vor fi asigurate prin finanțarea Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de