Conducerea interimară a SJU Suceava anunţă că au fost făcute demersuri pentru păstrarea statutului de spital NonCOVID. Din totalul celor 317 pacienţi internaţi la Suceava, 149 sunt confirmaţi cu COVID-19, iar 168 au alte afecţiuni


Intră acum și în grupul de

Conducerea interimară a SJU Suceava a anunţat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că au fost întreprinse demersuri la forurile superioare pentru păstrarea statutului de spital NonCovid, în scopul asigurării actului medical totalităţii pacienţilor.

 Sursa citată a transmis că, “în interesul informării continue şi corecte a opiniei publice cu măsurile şi acţiunile întreprinse în ultimele 24 de ore, în scopul asigurării unui act medical de calitate la nivelul prezentei unităţi spitaliceşti”, în prezent, la SJU Suceava sunt internaţi 317 pacienţi, din care 149 sunt confirmaţi cu COVID-19, iar 168 au alte afecţiuni.

Conducerea interimară a SJU Suceava a prezentat principalele argumente care stau la baza demersurilor iniţiate de spital către forurile superioare pentru păstrarea statutului de spital NonCovid, în scopul asigurării actului medical totalităţii pacienţilor.

Astfel, conducerea interimară a SJU Suceava precizează că acest spital este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, cu peste 60.000 internări / an, este singura unitate spitalicească care tratează infarctul miocardic din judeţ, este singura unitate spitalicească din judeţ care tratează AVC, având compartiment specializat ATI.

Totodată, se menţionează că în SJU Suceava funcţionează singura Maternitate de grad III, care deserveşte judeţele Suceava şi Botoşani, cu aproximativ 10 – 12 naşteri pe zi;

Un alt argument se referă la faptul că SJU Suceava este singurul spital care poate trata politrauma.

“Aceasta trebuie avută în vedere ştiut fiind faptul că Suceava este judeţul cu cele mai multe accidente rutiere şi cea mai lungă reţea rutieră din ţară”, se arată în comunicatul de presă al conducerii interimare a spitalului sucevean.

Sursa citată mai precizează că SJU Suceava are cea mai modernă secţie UPU din Regiune şi în primele 3 din ţară, care este încadrată ca nivel IIA, la acreditarea / reacreditarea spitalului de către ANMCS, unde, anual, se înregistrează peste 100.000 prezentări, adăugând că  spitalul sucevean are singurul centru medical din judeţ cu echipament şi personal specializat pentru radiologie intervenţională;

Totodată, SJU Suceava are unica Secţie de Neurochirurgie din judeţ şi este unicul spital din judeţ cu secţii de Oncologie, Urologie, Gastroenterologie, Chirurgie pediatrică şi Îngrijiri paleative.

În comunicatul de presă se mai arată că SJU Suceava este Centru de excelenţă pentru ,,piciorul diabetic”, cu numeroase sesiuni ştiinţifice internaţionale şi că SJU Suceava beneficiază de cel mai mare Ambulatoriu integrat din România.

Conducerea interimară a SJU Suceava a subliniat că a fost asigurată continuitatea serviciilor medicale, prin cumul de atribuţii, în condiţiile lipsei de personal, s-au făcut demersuri pentru acoperirea postului de medic epidemiolog, strict necesar funcţionării spitalului şi că se fac demersuri pentru repunerea în funcţiune a aparatelor de ventilaţie defecte.

“Suntem într-o situaţie de criză, putem să spunem fără a greşi, că este un dezastru mondial. Toată lumea este afectată, din Extremul Orient până în America. Vedem zilnic pacienţi pe jos prin spitalele din diverse ţări, personal medical odihnindu-se pe sub banchetele de pe holuri. Este o situaţie nemaiîntâlnită. Tocmai de aceea rugăm corpul medical şi populaţia să înţeleagă că se fac eforturi supraomeneşti pentru a trece cu bine peste toate. Dar pentru aceasta avem nevoie de ceva, înainte de materiale: avem nevoie de unitate. Unitate de acţiune a personalului medical, unitate din partea populaţiei pentru a respecta regulile de protecţie stabilite, încredere în personalul medical şi în actul medical exercitat. Cei de azi, care suntem uneori blamaţi, suntem cei de ieri care am salvat vieţile multor oameni, care vă sunt copii, părinţi, soţi sau cunoscuţi. Am salvat vieţile oamenilor.

Să ne rugăm Lui Dumnezeu să ne dea putere să rezistăm acestei situaţii, care ştim când a început dar nu ştim când se va termina nici în Suceava, nici în România şi nici în lume”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de managerul interimar al SJU Suceava, dr. Florin Filip şi de directorul medical interimar, dr. Doina Elena Ganea.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de