Încă un aparat de testare a infecțiilor cu noul coronavirus va ajunge la Suceava și va fi folosit cu prioritate pentru testarea personalului medical din unitățile spitalicești sucevene

Spitalul Județean de Urgență Suceava a comandat la Ministerul Sănătății, prin Crucea Roșie, un aparat de testare tip RT-PCR pentru medici și întregul personal al spitalului, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc.

El a spus că managerul interimar al SJU Suceava, Florin Filip, a trimis  nota de comandă și a avut o discuție la Ministerul Sănătății pentru a trimite aparatul de testare împreună cu testele aferente.

Serdenciuc a spus că acest aparat va fi folosit cu prioritate pentru testarea personalului medical din SJU Suceava, dar și din celelalte unități spitalicești din județ.

Vicepreședintele CJ Suceava a amintit că un echipament de tip RT-PCR (Real Time-Polymerase Chain Reaction) pentru testare a fost deja montat de Universitatea Suceava în laboratorul SJU Suceava și urmează să devină funcțional în aceste zile.