Încă un aparat de testare a infecțiilor cu noul coronavirus va ajunge la Suceava și va fi folosit cu prioritate pentru testarea personalului medical din unitățile spitalicești sucevene


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență Suceava a comandat la Ministerul Sănătății, prin Crucea Roșie, un aparat de testare tip RT-PCR pentru medici și întregul personal al spitalului, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc.

El a spus că managerul interimar al SJU Suceava, Florin Filip, a trimis  nota de comandă și a avut o discuție la Ministerul Sănătății pentru a trimite aparatul de testare împreună cu testele aferente.

Serdenciuc a spus că acest aparat va fi folosit cu prioritate pentru testarea personalului medical din SJU Suceava, dar și din celelalte unități spitalicești din județ.

Vicepreședintele CJ Suceava a amintit că un echipament de tip RT-PCR (Real Time-Polymerase Chain Reaction) pentru testare a fost deja montat de Universitatea Suceava în laboratorul SJU Suceava și urmează să devină funcțional în aceste zile.


Intră acum și în grupul de