Primarul Ion Lungu: Vom face acțiuni de dezinfecție inclusiv pe casa scării blocurilor și vom monta și aparate cu substanțe de dezinfecție. Bazarul va rămâne închis//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că Primăria municipiului Suceava face tot ce este posibil să limiteze răspândirea noului virus.

„Vom continuă să stropim pentru dezinfecție  în oraș între blocuri, inclusiv pe casă scării”, a spus primarul.

El a arătat că până acum nu era posibillă intervenția pe casa scării, dar Ordonanța  militară nr. 4 obligă autoritățile să facă acestă stropire și să monteze aparate de dezinfecție la toate  scările de bloc.

„Stăm în contact permanent  cu Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică pentru a lua măsuri împotriva răspândirii virusului”, a declarat primarul.

El a mai spus că municipalitatea facea tot posibilul să ajute Spitalul „Sf.Ioan cel Nou” de la Suceava.

Astfel, Primăria a achiziționat un aparat  de testare pentru COVID-19, care va fi adus din Coreea de Sud.

„Este bine să fie cât mai multe linii de testare pentru a testa cât mai multe persoane așa cum au procedat cei din  Coreea de Sud și au limitat răspândirea  virusului”, a apreciat primarul.

El a mai explicat că municipalitatea a dorit să achiziționeze 30 de aparate de ventilație pentru terapie intensivă și că s-a adresat atât unor furnizori din China, Coreea de Sud, Germania sau Elveția, dar că, din păcate, nu sunt pe piață, iar cel mai rapid termen de furnizare a acestor  aparate ar fi de 100 de zile din Coreea de Sud.

„De aceea m-am adresat noului ministru al Sănătății, domnul Nelu Tătar și i-am cerut să țină cont de acest  lucru  când vor  veni  ventilatoarele la minister în achiziția centralizată”, a menționat primarul.

El a mai anunțat că Bazarul din Suceava va rămâne închis pe toată perioada Stării  de urgență subliniind că în actualele condiții nu poate fi redeschis.

„Rog cetățenii să se adreseze în continuare  la Primărie pe numărul direct  0230/210.678 pentru rezolvarea  problemelor legate deu coronavirus”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de