Dan Ioan Cușnir despre dosarul făcut unor asistente de la SJU Suceava pentru furt de dezinfectant: Poate prefectul nu știe că asistentele din spitalul nou iau pe furiș dezinfectant și îl duc la spitalul vechi din solidaritate cu colegele lor//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean Dan Ioan Cușnir a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că decizia prefectului de Suceava de a sesiza Poliția pentru presupuse furturi de dezinfectanți din spital este un gest politcianist și că, probabil, face parte dintr-o acțiune de acoperire a acelor care nu au făcut aprovizionarea la timp a spitalelor din țară pentru că plângeri similare au fost făcute în mai multe județe.

„Când am văzut mizeria de comunicat de ieri, un coleg mi-a spus că îi aduce aminte de un profesor din liceu care în loc să se preocupe să aibă cât mai mulți elevi olimpici, principala lui problemă era să-i prindă pe elevii care fumau în toaletă. Asta se pare că este preocuparea prefectului în ziua de azi. În loc să se ocupe de salvarea Sucevei, pe măsuri clare care înseamnă salvarea Sucevei, el vrea să-i prindă pe aceia care fumează în toaletă”, a spus Cușnir.

El consideră că prefectul d Suceava trebuie să se hotărască dacă vrea să fie prefect sau dacă vrea să-și coafeze un pic imaginea.

„El nu a fost numit reprezentantul Guvernului în teritoriu ca să facă exerciții de imagine, mai ales în această perioadă de criză când toată lumea spune că Suceava va fi viitoarea Lombardie a României”, a spus Dan Ioan Cușnir.

Consilierul județean spune că chiar dacă sunt asistente care au luat dezinfectat acasă, deși el nu crede, spitalul trebuia să aibă atât de mult dezinfectat, că oricât de mult ar lua acasă unele asistente, ar fi trebuit să fie suficient.

„Poate că prefectul nu are toate informațiile pentru că sunt asistente din spitalul nou care din solidaritate cu asistentele din spitalul vechi, iau dezinfectat în sticulțe din spitalul nou și îl duc pe furiș.Ăsta nu e furt domnule prefect, e solidaritate”, a spus Cușnir.

El nu exclude ca această acțiune să fie și o scăpare de responsabilitate a celor care nu au făcut aprovizionarea la timp și acum să încearcă să găsească vinovatul, pentru că a văzut că în mai multe zone din țară sunt astfel de plângeri.

„Dacă ai niștie situații clare despre niște furturi, pune-le în practică, dar lasă deoparte imaginea și politicianismul ieftin”, a transmis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de