Nici o amendă nu-i sperie pe traficanţi


Intră acum și în grupul de

Indiferent de numărul cazurilor în care micii traficanţi de ţigări sunt prinşi la frontieră, încercările de păcălire a vigilenţei vameşilor continuă săptămână de săptămână. Doar pe parcursul celei ce a trecut prin punctele de frontieră sucevene au fost oprite de la comercializare pe piaţa neagră peste 10.500 de pachete de ţigări de diferite mărci, toate purtând timbru ucrainean.

Întreaga cantitate în valoare de aproximativ 45.000 de lei a fost confiscată de poliţiştii de frontieră, iar 20 de persoane au primit amenzi în valoare totală de 22.300 de lei. Acest lucru nu i-a speriat pe „intreprinzătorii de pe piaţa subterană” care îşi încearcă în continuare norocul.

Ultimul caz de acest gen a fost descoperit de poliţişti când au oprit în trafic un autoturism condus de un şofer de 24 de ani din Dorohoi. După controlul documentelor s-a trecut la verificarea automobilului moment în care organele de control au găsit ascunse prin bagaje şi portbagajul maşinii 1.000 de pachete de ţigări pentru care posesorul nu deţinea documente de provenienţă. Ţigaretele au fost confiscate, iar conducătorul auto s-a ales cu o amendă de 1.500 de lei.


Intră acum și în grupul de