Kaufland va construi un nou hipermarket la Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Kaufland România urmează să-şi extindă reţeaua de retail prin deschiderea unui nou hipermarket în municipiul Fălticeni. În acest sens, Primăria Fălticeni a propus Consiliul local să aprobe Planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru construcţia noului complex comercial.

Potrivit proiectului de hotărâre publicat de Primăria Fălticeni, Certificatul de urbanism eliberat de Primărie în vederea construirii Complexului comercial “Kaufland”, stabileşte necesitatea întocmirii unei documentaţii de urbanism de tip PUD privind modificarea reglementarilor urbanistice în zona studiată, stabilite prin Regulamentul Local de Urbanism.

Terenul pe care se va construi acest complex comercial, în suprafaţă de 22.060 mp, este proprietatea privata a SC Kaufland România, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, iar Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Fălticeni propune Consiliului Local aprobarea PUD pentru construirea acestui magazin.

La începutul lunii iunie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a aprobat un împrumut de 150 de milioane de euro către Kaufland, pentru finanţarea expansiunii reţelei de hipermarketuri cu profil de discount în România şi Bulgaria. Valoarea totală a proiectului de extindere a retailerului este 300 de milioane de euro. Potrivit instituţiei financiare, împrumutul va fi utilizat pentru construcţia şi operarea a 20 de magazine în România şi 13 în Bulgaria, care vor fi deschise în special în oraşele mici.

Retailerul deţine în România o reţea de 41 de hipermarketuri cu profil de discount. Ultima unitate a fost deschisă la sfârşitul lunii iulie la Reşiţa, iar următorul magazin va fi inaugurat în luna septembrie la Slobozia.

Investiţia medie într-un hipermarket Kaufland este de 8-10 milioane de euro, numărul mediu de angajaţi pe unitate fiind de 150 de angajaţi.


Intră acum și în grupul de