Donţu: „Sunt foarte curios cum ar pronunţa Traian Băsescu cuvântul ” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, s-a întrebat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de câte afaceri dubioase e nevoie pentru ca preşedintele Traian Băsescu să renunţe la a candida pentru un nou mandat, după ce vineri, şeful statului a afirmat la o întâlnire cu autorităţile locale la Botoşani, că dacă fratele său mai intră într-o firmă dubioasă s-ar putea să nu mai candideze.

Liderul social-democrat a apreciat că Traian Băsescu nu s-a săturat de afacerile profitabile ale rudelor sale, amintind de apartamentul fiicei mai mari a preşedintelui, de alegerea în PE a fiicei mai mici şi de afacerile imobiliare ale fratelui său. „Pe nimeni nu mai interesează dacă mai candidează sau nu. Marile cancelarii sunt interesate de posibilul trafic de influenţă”, a declarat Donţu.

El i-a sugerat şefului statului ca exerciţiu de dicţie, să pronunţe cuvântul „anticorupţie”. „Pentru Traian Băsescu am un exerciţiu de dicţie. După ce a fost învăţat să pronunţe mă întreb cum ar pronunţa . Mă întreb dacă mai poate fi luptător împotriva corupţiei sau e prizonier în această luptă”, a mai spus vicepreşedintele PSD Suceava.

Traian Băsescu i-a cerut fratelui său, Mircea Băsescu, să se retragă din firma Defense, Security and Intelligence CO – Desintco SRL la care era asociat cu fiica lui Aurel Cazacu, fost şef la Romarm şi cu un fost general MApN, Sandu Ion Eftimie, care a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat. De asemenea, Cazacu a anunţat că şi fiica sa se va retrage din Defense, Security and Intelligence CO – Desintco SRL.

Vineri, la Eforie Sud, Traian Băsescu a declarat că fratele său a semnat pentru a fi asociat într-o firmă şi a fost înregistrat în altă firmă, şeful statului precizând că nu este acelaşi număr de firmă ca cel care a fost înregistrat, deşi a fost introdus în acţionariat


Intră acum și în grupul de