Execrabili! (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Gloria Buzău 0 – 2 (0 – 0)

Cu un joc apatic, fotbalişti fără vlagă şi un conducător de club a cărui principală grijă este de a se lăuda cu renovările făcute la stadion, Cetatea Suceava nu avea cum să obţină mai mult la primul meci de pe teren propriu din stagiunea 2009-2010. Gloria Buzău a administrat echipei antrenate de Ioan Radu un 2-0 sec, însă scorul putea fi mult mai mare, mai ales după aspectul jocului din repriza secundă.

Considerată victimă sigură, Gloria Buzău a suprins întreaga asistenţă prezentă sâmbătă pe Areni. Cei aproximativ 2500 de spectatori prezenţi la meci au fost dezgustaţi de jocul slab practicat de Cetatea. Şi asta în condiţile în care echipa locală a înfruntat o formaţie buzoiană în care au figurat doar doi jucători, care au fost şi în lotul din sezonul trecut, căpitanul Vlaicu şi portughezul Luis Diaz. În rest, în primul “11” al Gloriei au fost jucători adunaţi pe ultima sută de metri.

Prima ocazie importantă de gol a aparţinut oaspeţilor după primul sfert de oră, atunci când Boghiţoi a centrat de pe partea stângă, dar şutul lui Diaz a fost defectuos şi a trecut cu puţin pe lângă poartă. Avea să fie însă un semnal de alarmă pe care portughezul l-a dat sucevenilor. În minutul 21, Dicher a ratat incredibil din 6 metri, însă oricum atacantul Cetăţii fusese semnalizat în ofsaid. După alte 10 minute, Sergiu Mândrean a centrat de pe dreapta, iar Boghiţoi a reluat peste poarta apărată de Pascal. La faza imediat următoare, Dumitru s-a trezit singur cu portarul Leu, dar a şutat de două ori în acesta. Nici Homneac nu a avut sorţi de izbândă când a expediat un şut de la marginea careului, aşa că la pauză ambele echipe erau la egalitate.

Imediat după reluare, mingea s-a încăpăţânat să intre în poarta buzoienilor, şutul lui Dicher lovind bara din stânga a porţii oaspeţilor. Ocaziile sucevenilor s-au răzbunat în minutul 52, când Diaz l-a învins pe Pascal pe jos, din interiorul careului. Sucevenii au acuzat din plin şocul primii acestui gol şi în minutul 62 s-au trezit conduşi cu 2-0. Boghiţoi a avut incursiune pe partea stângă de atac şi a şutat plasat din 8 metri, stablind astfel şi rezultatul final al întâlnirii.

Până la ultimul fluier al centralului Lucian Rusandu, cei care s-au aflat la cârma jocului au fost tot oaspeţii, însă neatenţia la finalizare a făcut ca rezultatul să rămână cel stabilit în minutul 62, iar după două etape Cetatea are deja –2 în clasamentul adevărului.

Au evoluat formaţiile:

Cetatea: Pascal – Feraru, Cososchi, Halip (Andrieş 69) – Apetroae, Apetri (Negru 52), Ailenei, Homneac, Duman (Azaharioaei 53) – Dicher, Dumitru. Antrenor: Ioan Radu.

Gloria Buzău: Leu – Mândrean (Creţu 67), Vlaicu, Marin, Lorincz – Diaz, D. Popa, R. Tudor, Chimir (Stan 85), Boghiţoi (Toma 80) – Răzvan Radu. Antrenor: Nicolae Anton.

Antrenorul Buzăului a recunoscut că nu se aştepta să câştige la Suceava

La conferinţa de presă de la după înfrângerea ruşinoasă cu Gloria Buzău, 0-2, în etapa a II-a ligii secunde, antrenorul Gloria, Nicolae Anton s-a arătat surprins de evoluţia execrabilă a jucătorilor Cetăţii recunoscând totodată că nu se aştepta ca echipa sa să cucerească toate cele trei puncte pe Areni.

“Sincer să fiu nu ne aşteptam să câştigăm la Suceava dar pe undeva am sperat măcar la un egal. Noi am început pregătirea de doar o lună şi ieri abia am legitimat 19 jucători. Astăzi ne-a zâmbit zeiţa Fortuna şi am câştigat pe terenul unei contracandidate la retrogradare, pentru că şi obiectivul nostru este acela de a ne salva. Va fi greu mai ales că avem de recuperat şi deficitul de 8 puncte cu care am pornit la drum. Revin şi spun că am luat trei puncte mari la Suceava”, a declarat Nicolae Anton.

Ioan Radu: “Îmi reproşez că am acceptat să continui în aceste condiţii”

Acest 0-2 cu Gloria Buzău l-a pus serios pe gânduri pe Ioan Radu. Antrenorul Cetăţii a spus la conferinţa de presă că poate ar fi trebuit să se gândească mai mult atunci când a acceptat să continue pe Areni în condiţiile în care de la echipă au plecat cei mai valoroşi jucători. “Îmi reproşez că am acceptat să continui în aceste condiţii. Nu trebuie să uităm că ne-au plecat 9-10 jucători valoroşi în locul cărora am încercat să aducem ce am putut în funcţie de bugetul pe care l-am avut la dispoziţie.

E greu să mai găsim acum jucători care să fie şi buni şi să nu aibă deja un angajament cu o altă echipă aşa că trebuie să continuăm să muncim cu ce avem. Au fost şi vremuri mai bune la Suceava în care la finalul turului echipa avea doar 8 puncte”, a mai spus Ioan Radu.


Intră acum și în grupul de