SJU Suceava a fost dotat cu un sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de infecţia cu SAR- CoV- 2, care se află în proceduri de instalare şi testare. Noul echipament, care a fost achiziţionat de la UNIFARM, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava, permite evaluarea completă de laborator a infecţiei cu noul coronavirus


Intră acum și în grupul de

Managerul interimar al SJU Suceava, dr. Florin Filip, a anunţat, luni, că unitatea spitalicească din Suceava  a fost dotată cu un sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de infecţia cu SAR-CoV- 2, care se află în proceduri de instalare şi testare.

Dr. Florin Filip a precizat într-un comunicat de presă că noul sistem permite determinarea nivelurilor de anticorpi IgA, IgG, IgM sau nivel total anticorpi.

“Determinările de anticorpi nu pot fi utilizate pentru diagnosticul acut al infecţiei cu coronavirus, deoarece studii recente arată că aceştia apar în sângele pacienţilor la 7- 11 zile de la momentul infecţiei. Utilitatea constă în posibilitatea de a estima momentul apariţiei şi nivelul imunizării post- expunere a pacienţilor. Alte direcţii de utilizare: studii statistice retrospective ale pandemiei cu coronavirus sau diagnosticul tardiv al pacienţilor asimptomatici. Prin facilităţile oferite de acest sistem de analiză, evaluarea de laborator a infecţiei cu SAR-CoV-2 la nivelul Spitalului Judeţean Suceava va deveni completă (diagnostic iniţial, monitorizare terapeutică, prognostic)”, a subliniat Filip.

Managerul interimar al SJU Suceava a spus că achiziţia acestui echipament medical a fost făcută de la Compania UNIFARM Bucureşti, cu ajutorul financiar al Consiliului Judeţean Suceava care “sprijină permanent Spitalul Judeţean Suceava în vederea depăşirii acestei situaţii dificile generate de infecţia cu SAR-CoV-2”.


Intră acum și în grupul de