Victor Ponta: După Paști va trebui să regândim tot ce facem. Nu putem să stăm închiși în case și să ne uităm la Guvern care nu face nimic. Eu voi folosi tot ce pot să strig că Suceava nu merită abandonată și nici închisă cu cheia//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Fostul prim ministru, Victor Ponta, a declarat, luni, la o ediție specială a Subiectul Zilei de la News Bucovina că trebuie regândită toată situația în țară pentru că nu se poate ca oamenii să rămână în case la nesfârșit așteptând ca Guvernul să facă ceva.

„Trebuie să le dăm oamenilor o perspectivă. Cât stăm în casă? O săptămână- două. Stăm în casă. Vine Paștele. Stăm în casă, nu mai mergem la biserică, urmărim slujba la televizor. Cât putem să facem chestia asta pentru că jumătate dintre oameni, poate mai mult de jumătate, în aprilie, după Paște, nu vor mai avea un leu să cumpere o pâine?”, a întrebat fostul prim ministru.

El a dat exemplul din județul Suceava unde economia practic s-a terminat pentru că foarte mulți suceveni trăiau din turism, din firme care produceau pentru străinătate, din servicii.

„Totul-totul este închis. Cât îi mai ținem pe oameni? Trebuie să prezentăm și o perspectivă. Eu cred că după Paște trebuie să regândim tot ce facem. Nu putem să stăm închiși în case și să ne uităm la Guvern care nu e în stare să aducă măști și mănuși nici la o lună după ce a izbucnit epidemia. Spitalele oricum nu o să facă față. Nu au făcut față în Italia, în Spania, nu au cum să facă față la noi”, a spus Victor Ponta.

El a mai spus că după Paște trebuie să fie regândit tot.

„Trebuie să regândim modul nostru de viață pentru că nu vor putea sta oamenii în case mai mult de o lună pentru că mor oamenii de foame la propriu”, a explicat Ponta.

Liderul Pro România a explicat că ar trebui să fie adoptate măsuri de protecție a populației care iese din case și să fie găsite formule prin care oamenii să poată să lucreze.

„Acum ne-am închis în case și așteptăm să ne ajute statul. Nu e în stare să ne ajute Acest stat nu poate să ajute nici medical pe bolnavi, nici să-i ajute pe medici, nu a fost în stare să dea o lege clară cu ce se întâmplă cu firmele. Cu băncile e clar: le-au ajutat pe bănci, nu pe noi”, a spus Victor Ponta.     

Fostul prim ministru Victor Ponta a mai transmis că se gândește la cei din Pârteștii de Sus de care este apropiat și a menționat că mama lui îi aduce aminte din nou că în perioada foametei de după cel de-al doilea război mondial copii din București erau trimiși în Bucovina pentru că acolo aveau de mâncare și asta i-a salvat.

„Eu voi folosi tot ce pot să strig că Suceava nu merită abandonată și nici închisă cu cheia pentru că nu merită și nu e corect acest lucru pentru că se poate face și altfel”, a spus Victor Ponta.


Intră acum și în grupul de