14 miliarde de lei vechi se duc pe transportul gunoiului din municipiu la Fălticeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Transportul gunoiului menajer din municipiu la groapa de gunoi din Fălticeni va costa Primăria Suceava cu 1,4 milioane de lei (14 miliarde de lei vechi) în plus faţă de anul trecut, când deşeurile erau depozitate la groapa de gunoi din Lunca Sucevei, a declarat miercuri primarul Ion Lungu.

El a salutat decizia CJ Suceava care a aprobat, miercuri, începerea procedurilor de construcţie a primei celulei a depozitului ecologic din comuna suceveană Moara şi a arătat că s-a ajuns în această situaţie din cauza birocraţiei care a determinat întârzieri mari în implementarea programului management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava.

CJ Suceava a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru construcţia primului depozit ecologic de deşeuri, şi a alocat şi fonduri necesare începerii lucrărilor.

Consilierii judeţeni au decis începerea lucrărilor în devans, cu fonduri proprii, în condiţiile în care termenele de închidere a tuturor depozitelor ecologice de deşeuri din mediul rural cât şi unele din mediul rural sunt închise, iar depozitul municipiului Fălticeni are termen de închidere 16 iulie 2010.

Groapa de gunoi a municipiului Suceava a fost închisă de la 1 ianuarie 2009, iar deşeurile din municipiu sunt de atunci transportate şi depozitate la groapa de gunoi a municipiului Fălticeni.


Intră acum și în grupul de