Vânzarea unor terenuri şi imobile din proprietatea privată a judeţului, blocată de consilierii PSD


Intră acum și în grupul de

Şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, a explicat miercuri că CJ Suceava are în patrimoniu mai multe imobile şi terenuri care trebuie valorificate. „Avem obligaţia de a scoate bani din aceste imobile”, a declarat Flutur, arătând că fondurile vor fi folosite în investiţii. Astfel, conducerea CJ Suceava a propus spre aprobare în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre de vânzare a unui teren în suprafaţă de 6.654 mp situat în municipiul Suceava, în zona Cabanei Adâncata şi un altul, de 7.600 mp, situat în Fălticeni şi pe care sunt construcţii de depozitare cu o suprafaţă construită de 995 mp.

Consilierii judeţeni ai PSD, prin vocea lui Ioan Corjuc, au apreciat ca fiind prea mici preţurile de începere a licitaţiei, de 7 euro/mp pentru terenul din zona Cabanei Adâncata şi de 14,5 euro/mp pentru terenul din municipiul Fălticeni şi au blocat aprobarea proiectului de hotărâre iniţiat de conducerea PD-L a CJ Suceava, cu toate că preşedintele CJ Suceava le-a explicat că preţurile de pornire a licitaţiei au fost stabilite de un evaluator.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Suceava, Dan Cadariu, a spus că CJ Suceava a aprobat printr-o altă hotărâre vânzarea unor imobile din proprietatea privată a judeţului Suceava şi că acum doar s-a întocmit documentaţia necesară vânzării. El a mai arătat că vânzarea acestor bunuri se impune în actuala conjunctură când se identifică cât mai multe surse de venit, astfel încât să fie realizate cât mai multe investiţii de interes judeţean.

Consilierii judeţeni PSD au votat împotriva acestui proiect de hotărâre pentru care era necesar votul a două treimi din consilierii judeţeni, iar intenţia de vânzare a unor bunuri a fost blocată.


Intră acum și în grupul de