Lucian Harșovschi anunță că peste 900 de scări de bloc au fost deja dezinfectate, dar e o problemă la o asociație din Obcini cu 117 scări de bloc care refuză să ia contact cu reprezentanții Primăriei. El anunță că au sosit și dispersoarele pentru dezinfectant//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că s-a început dezinfecția pe scările de bloc și că au fost efectuate astfel de acțiuni în peste 900 de scări de bloc.  

El a arătat că asociațiile de proprietari trebuie să valideze acțiunile de dezinfecția pe casa scărilor blocurilor.

Potrivit lui Harșovschi, din cele 1957 de scări de bloc din municipiul Suceava au fost dezinfectate 900 de scări de bloc și se continuă acțiunea.

El a mai spus că primește mesaje de la omeni că asociațiile de proprietari și-au închis activitatea și a subliniat că Primăria Suceava a recomandat doar să-și sisteze programul cu publicul, dar că trebuie să-și îndeplinească în continuare atribuțiunile și să încerce să găsească variante de plată online, dar și să fie alături de echipele care fac dezinfecția pe scara blocului.

Viceprimarul a menționat că sunt echipe care fac dezinfecție până la scara blocului, fiind ale firmei de salubrizare, iar în scara blocului sunt alte echipe.

Echipele care fac dezinfecția pe scara blocului sună responsabilii de la asociații care trebuie să le arate zonele ce trebuie dezinfectate și avizeze aceste lucrări.

Viceprimarul Sucevei a atras atenția că la Asociația 23 plus 27 din Cartierul Obcine nu ia nimeni legătura cu reprezentanții Primăriei deși s-au făcut nenumărate demersuri oficiale și pe alte căi și nu comunică pentru a se putea face dezinfecția.

„Sunt 117 scări de bloc văduvite. Aproximativ 3700 de suceveni”, a spus Harșovschi care a precizat că până la urmă va fi găsită soluția pentru a se face dezinfecția.

Viceprimarul a explicat că sarcina dezinfecției este a asociațiilor de proprietari, dar prin ordonanța militară s-a stabilit ca primăria să achite lucrările, iar multe asociații au apreciat acest sprijin  și că nu înțelege modul de acțiune a Asociației 23 plus 27.

Lucian Harșovschi a mai spus că au fost achiziționate și 2000 de dispersoare care să fie montate la scările de bloc și că au ajuns urmând să fie montate de asociațiile de proprietari, cel mai târziu vineri urmând să fie distribuite.

El a mai spus că în condițiile în care un litru de substanță dezinfectantă costă 30 de lei , nu a acceptat să fie făcută această achiziție, dar a menționat că firma Egger a sprijinit municipalitatea suceveană  cu o mie de litri de dezinfectant și a mulțumit pentru această donație.

Viceprimarul a mai declarat că se caută pe piață dezinfectant la preț corect pentru a se completa stocurile.


Intră acum și în grupul de