Ministrul Sănătății: La Suceava va urma o reașezare a persoanelor care lucrează în Spitalul Județean Suceava. În acest moment este o frică, dar trebuie să știm cu cine să lucrăm. În primă fază vor veni medici din alte județe


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, după o vizită la Suceava, că a fost numit un management medical militar la Spitalul Județean Suceava pentru că managementul interimar nu a făcut față.

„Am încercat să punem o echipă managerială care nu prea a mers, iar de astăzi avem un management medical și militar, cu medici de la spitalele militare și aici va rămâne și secretarul de stat Oprea care este și general în rezervă, fost șef al Direcției Medicale a Armatei , medic chirurg la bază care va rămâne cât e nevoie pentru a reface managementului SJU Suceava”, a spus Nelu Tătaru.

El a spus că săptămâna viitoare va urma o reașezare a persoanelor care lucrează în Spitalul Județean Suceava.

„În acest moment nu știe nicio secție cât sunt bolnavi, câți sunt în autoizolare la domiciliu, sau câți sunt prezenți”, a spus ministrul.

El a menționat că în acest moment este o frică, dar trebuie să se știe cu cine se va lucra.

„Va veni, într-o primă etapă, personal de la Iași”, a spus Tătaru care a arătat că pentru câteva zile va veni șefa clinicii ATI din Iași care va repune bazele ATI în  SJU Suceava, va veni un nou medic epidemiolog de la DSP Neamț și că încep să apară rezidenți din ultimul an și medici primari din diferite specialități.

„Medicii din SJU Suceava vor fi chemați etapizat de noul management care le va evalua starea de sănătate și a cea a locului de muncă”, a spus ministrul.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătar – declarații de presa la Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 2. April 2020

El a spus că e nevoie de medicii din SJU Suceava pentru că încă nu s-a încheiat perioada de urcare a acestei pandemii în România, arătând că abia apoi va fi o perioadă de stangare urmată de coborâre.

Ministrul a declarat că nu a fost testat tot personalul, că sunt medici confirmați pozitiv la domiciliu, că despre alții nu se știe nimic.

El a explicat că a lăsat o perioadă pentru noul manager de adaptare dar că a văzut că treburile nu merg și a luat decizia și l-a schimbat.

„El încerca să facă un necesar, nu reușea. Noi i-am demonstrat astăzi că din 21 martie i-am trimis totul prin Unifarm. Până în acest moment primise 20.000 de măști, 5000 de combinezoane. Ieri a cerut, astăzi a venit Plaquenil, 50 de cutii-3000 de comprimate. Omul a înțeles că trebuie să facă un pas, noi am fost pregătiți cu o echipă nouă, care să impună ordine și rigoare”, a spus ministrul.  

Ministrul a spus că noul management al SJU Suceava nu a putut obține niciun fel de informații de la vechea structură managerială interimară și că din acest moment se reîncepe o evaluare a tot ceea ce a însemnat și recoltări și analize ale personalului din SJU Suceava, dar și din celelalte spitale din județ și că vor putea fi făcute analizele la SJU Suceava și vor mai fi distribuite spre alte centre cum ar fi Cluj Napoca unde este o capacitate de testare care nu a fost acoperită.

Ministrul a mai declarat că nu intenționează să transforme SJU Suceava neapărat în spital Covid și că va depinde de evoluția epidemiei. El a precizat că în actuala perioadă toți pacienții care vin la spitalele din țară sunt suspecți de Covid.


Intră acum și în grupul de