Ministrul Sănătății critică autoritățile locale sucevene pentru că lumea nu stă în case: Astăzi când am intrat în Suceava am văzut foarte multe persoane la stradă


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a criticat, joi după amiaza, autoritățile locale sucevene pentru că lumea nu stă în case.

„Astăzi când am intrat în Suceava am văzut foarte multe persoane la stradă”, a spus ministrul.

El a arătat că în videoconferința cu președintele României și premierul s-a arătat sprijinul Bucureștiului, dar că e nevoie să se vadă și preocuparea autorității locale.

Și președintele Klaus Iohannis a declarat, tot joi, că există câteva probleme legate, evident, de procedurile de carantinare a municipiului Suceava și a comunelor din jur.

„Înțeleg aici că Poliția, Jandarmeria, în general forțele de ordine, și cu sprijinul Armatei, își fac treaba în toate punctele de control. Vă rog, fiți fermi! Aici este nevoie de fermitate pentru a restabili rapid ordinea. Din informațiile pe care le am, locuitorii din Suceava și din comunele din jur au înțeles foarte bine miza acestei acțiuni. Majoritatea sucevenilor se conformează, dar forțele de ordine trebuie să intervină rapid, ferm – politicos, dar ferm -, acolo unde există persoane care nu au înțeles care este miza acestor măsuri”, a mai declarat Iohannis.

El a subliniat că aceste măsuri s-au luat pentru protejarea sănătății sucevenilor și pentru îngrădirea răspândirii virusului.

„Fiți clari, fermi, faceți ordine, țineți ordine, sucevenii sunt oameni care doresc să meargă lucrurile înainte”, a spus Iohannis.


Intră acum și în grupul de