Patru militari din Ministerul Apărării Naționale asigură managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.


Intră acum și în grupul de
Sursa foto Facebook MApN

Patru medici militari vor asigura managementul SJU Suceava, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Echipa, care va asigura managementul medical și operațional al unității sanitare, va fi constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii – maior Lupașcu Bebi, iar ofițer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci, arată sursa citată.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că a fost numit management medical militar la SJU Suceava după ce echipa managerială interimară nu a dovedit că poate face față.

„Am încercat să punem o echipă managerială care nu prea a mers, iar de astăzi avem un management medical și militar, cu medici de la spitalele militare și aici va rămâne și secretarul de stat Oprea care este și general în rezervă, fost șef al Direcției Medicale a Armatei , medic chirurg la bază care va rămâne cât e nevoie pentru a reface managementului SJU Suceava”, a spus Nelu Tătaru.

„Medicii din SJU Suceava vor fi chemați etapizat de noul management care le va evalua starea de sănătate și a cea a locului de muncă”, a spus ministrul.

El a spus că e nevoie de medicii din SJU Suceava pentru că încă nu s-a încheiat perioada de urcare a acestei pandemii în România, arătând că abia apoi va fi o perioadă de stangare urmată de coborâre.

Ministrul a declarat că nu a fost testat tot personalul, că sunt medici confirmați pozitiv la domiciliu, că despre alții nu se știe nimic.


Intră acum și în grupul de