CNSCBT: În perioada 30 martie – 3 aprilie 2020, în judeţul Suceava au fost raportate 35 de cazuri de rujeolă nou confirmate, cele mai multe din țară

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 30 martie-3 aprilie 2020 au fost raportate încă 41 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 4 judeţe, Suceava situându-se iar pe primul loc în ţară în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată precizează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 35 s-au înregistrat în judeţul Suceava, 4 în judeţul Timiş şi câte un caz în judeţele Arad şi Bihor.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul  este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

(L.B.)