CNSCBT: În perioada 30 martie – 3 aprilie 2020, în judeţul Suceava au fost raportate 35 de cazuri de rujeolă nou confirmate, cele mai multe din țară


Intră acum și în grupul de

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 30 martie-3 aprilie 2020 au fost raportate încă 41 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 4 judeţe, Suceava situându-se iar pe primul loc în ţară în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată precizează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 35 s-au înregistrat în judeţul Suceava, 4 în judeţul Timiş şi câte un caz în judeţele Arad şi Bihor.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul  este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de