Cătălin Nechifor (Pro România) a propus și obținut creșterea, în avans, a salariului personalului din compartimentele paraclinice: Riscurile sunt foarte mari și pentru biochimiștii, biologii, chimiștii și fizicienii din laboratoare //VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a anunțat, vineri, că personalul de specialitate din compartimentele paraclinice va avea salariul majorat în avans și că propunerea sa a fost aprobată de Camera Deputaților.

„E vorba de Legea pentru modificarea Anexei a II-a a Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (PL-x 600/2019) – lege ordinară – care prevede stabilirea unui sistem de salarizare pentru personalul de specialitate din compartimentele paraclinice: biochimisti, biologi, chimiști, fizicieni și alții, începând cu data de 1 iulie 2020. Mai repede nu s-a putut din motive de tehnica legislativă”, a spus Nechifor.

El a arătat că pur și simplu aceste categorii au fost omise în legea în vigoare, iar munca pe care o desfășoară acum aceste persoane este esențială în lupta cu virusul ucigaș.

„Am cerut în numele PRO ROMÂNIA și am obținut intrarea în vigoare la 1 iulie a.c, în condițiile în care varianta inițială prevedea 1 ianuarie 2021, pentru că am aflat de cazuri dificile de persoane infectate cu Covid19, care lucrează în laboratoarele medicale unde analizează testele de exudat nazo faringian pentru a putea depista persoanele pozitive”, a declarat Nechifor.

El a explicat că riscurile sunt foarte mari și pentru biochimistii, biologii, chimiștii și fizicienii din laboratoare, chiar dacă ei sunt în zona paraclinică, și,  din păcate, o parte din ei e posibil să nu mai prindă mărirea de salariu.

Nechifor a menționat că nu există punct de vedere de la guvern privind această lege.


Intră acum și în grupul de