Prefectura Suceava: Crește numărul sucevenilor aflați în carantină instituționalizată (639) și crește numărul amenzilor acordate pentru nerespectarea prevederilor privind circulația persoanelor


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a oferit datele privind situația epidemiologică la nivelul județului Suceava pentru 3 aprilie.

Astfel, la nivelul județului Suceava se aflau în carantină instituționalizată 639 de persoane iar în izolare voluntară la domiciliu 3460 de persoane. Până în prezent au ieșit din carantină 157 persoane, iar din autoizolare 4553 de persoane.

Pentru comparație, ieri erau în carantină instituționalizată 625 de persoane, iar cu o zi în urmă – 589 de persoane.

Sursa menționează că în spațiile de carantină mau sunt disponibile 68 de locuri, față de 114 cât erau disponibile ieri.

Totodată, Prefectura anunță că pe parcursul zilei de ieri, un număr de 316 de polițiști, 124 polițiști locali, 30 militari din cadrul MApN și 186 de jandarmi,  au realizat acțiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificare a locațiilor de carantinare și verificare a societăților economice pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

Prin urmare, au fost verificate 3662 de persoane aflate în autoizolare sau carantină instituționalizată și 99 de unități economice.

În urma acțiunilor de verificare au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare, respectiv încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, valoarea acestora fiind de 210.100 lei.


Intră acum și în grupul de