Prefectura Suceava: 625 suceveni se află în carantină instituționalizată, iar forțele de ordine continuă să aplice zeci de amenzi pentru nerespectarea prevederilor privind circulația persoanelor

Prefectura Suceava a oferit datele privind situația epidemiologică la nivelul județului Suceava pentru 2 aprilie. Astfel, în județ sunt 4009 de persoane în izolare voluntară la domiciliu, iar până acum au ieșit din izolare 3008 persoane.

Totodată, în carantină instituționalizată sunt 625 de persoane, față de 589 câți au fost ieri. Sursa menționează că mai sunt 114 locuri disponibile pentru carantină instituționalizată.

Prefectura precizează că echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au efectuat verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 305 polițiști, 110 polițiști locali, 31 de militari MApN și 226 de jandarmi.

Verificările au vizat 3872 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 102 de unități economice. Au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 119.100 lei.

A fost identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării, motiv pentru care această a fost carantinată pentru o perioadă de 14 zile, mai menționează sursa citată.