Autoritățile sucevene fac cu greu față cererii de locuri de carantinare în condițiile în care în județ vin numeroase persoane care trebuie să intre automat în carantină


Intră acum și în grupul de

Autoritățile sucevene trebuie să facă față unei noi provocări în situația în care județul este în carantină și trebuie să urmărească respectarea prevederilor ordonanțelor militare, dar în același timp vin și numeroase persoane din străinătate care trebuie să fie introduse în carantină instituționalizată.

În ultimele zile a crescut constant numărul persoanelor introduse în carantină.

Pentru comparație,vineri numărul persoanelor în carantină instituționalizată era de 639, în timp ce joi de 625 de persoane, iar miercuri 589 de persoane.

Vineri mai erau disponibile 68 de locuri, față de 114 cât erau disponibile joi.

Sâmbătă, la prânz erau deja la granițele județului un autocar cu 66 de persoane, altul cu 40 de persoane de pe Aeroportul Cluj cu persoane care vin din Anglia, iar dinspre Iași vine un alt autocar cu 29 de persoane.

De asemenea, pe Aeroportul Suceava sunt așteptate în cursul acestei zile două avioane cu pasageri care și aceștia vor urma să intre în carantină instituționalizată.

În aceste condiții, autoritățile sucevene încearcă să găsească locuri de cazare care să fie avizate și de DSP Suceava pentru introducerea cetățenilor respectivi în carantină instituționalizată.

Cea mai mare problemă este legată de faptul că autoritățile sucevene nu au din timp nicio informație privind numărul persoanelor care ar urma să fie carantinare și toate acțiunile de găsire a noi locuri de carantinare se fac contra-cronometru.


Intră acum și în grupul de