Cătălin Nechifor explică de ce e nevoie de spital militar de campanie la Suceava și înăsprirea condițiilor de carantină: În câteva zile capacitatea SJU Suceava va fi depășită. Ministrul Sănătății spune că situația este scăpată de sub control. De la cele 1.215 de cazuri, vom ajunge și la 7000 de persoane infectate. Nu sunt alarmist, ci realist


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației județene Suceava a Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat, duminică, la Constanța că situația de la Suceava e scăpată de sub control l-a neliniști.

El a arătat că această declarație vine după ce Nelu Tătaru a venit de două ori în două săptămâni ca să găsească soluții la Suceava și în calitate de secretar de stat, dar și în calitate de ministru și că a ajuns la o concluzie care provoacă neliniști pentru locuitorii din Suceava.

„Toți avem același sentiment că am fost închiși aici, s-a aruncat cheia și cu asta basta”, a spus deputatul.

Nechifor a arătat că este de salutat că a venit o conducere la Suceava întrucât două săptîmâni primarul a fost în autoizolare, președintele CJ Suceava este încă în spital, prefectul Moldovan era lăsat singur și depășit de situație.

El a spus că a venit o echipă militară medicală condusă de un secretar de stat tot din zona medico-medicală, dar că nu este de ajuns și că din acest motiv a transmis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis care să dispună amenajarea unui spital militar de campanie în Suceava pentru tratarea pacienților Covid-19, ceea ce cere de două săptămâni.

Nechifor a arătat că oficial, sunt 1.215 suceveni infectați cu noul coronavirus și că mai trebuie să vină rezultate ale testelor personalului medical din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Suceava și că vor fi, din păcate, și rezultate pozitive la infecție.

„Avem transmitere comunitară și nu mai poate fi controlată foarte ușor”, a spus deputatul.

El a explicat că la 1215 cazuri în județul Suceava în curând capacitatea Spitalului Județean de Urgență Suceava va fi acoperită în totalitate în câteva zile.

„Ce vor face peste trei-patru zile când vor fi depășiți logistic ca și spații, ca și structură? E clar că trebuie o altă soluție”, a spus Nechifor.

El a spus că un spital militar de campanie se poate monta și asambla în câteva zile, arătând că sunt săli de evenimente, cu căldură și utilități unde pot fi amplasate paturi și realizate circuitele.

Deputatul a arătat că și carantina trebuie să fie severă.

„Dacă decideau în 23 martie, atunci când aveam 27 de infectați, carantină severă trei săptămâni, mai aveam doar o săptămână și poate că scăpam de chestiunea asta”, a spus Nechifor.

El a arătat că nu este foarte clar când se va încheia această pandemie, iar data de 15 mai pe care a avansat-o ca o dată în care s-ar putea începe ridicarea restricțiilor ar putea fi prea optimistă dacă nu se vor lua măsuri curajoase pentru ruperea lanțului de transmitere.

Nechifor a mai spus că pe dinamica actuală, în județul Suceava este posibil să se ajungă la 7000 de cazuri de îmbolnăvire și că se impun măsuri suplimentare imediate.

„Nu vreau să fiu alarmist, ci vreau să fiu realist”, a spus deputatul.


Intră acum și în grupul de