În plină pandemie, doi tineri din Poiana Stampei au plecat cu mașina ca să fumeze și să nu fie prinși de părinți. Cei doi au fost amendați pentru lipsa declarațiilor pe propria răspundere, iar șoferul, fără permis, este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Doi tineri, de 18 și 16 ani, au fost amendați după că au fost prinși în trafic, pe raza comunei Poiana Stampei, sat Teşna, încălcând Ordonanța militară nr. 3. Totodată, tânărul care se afla la volan este cercetat penal.

Mașina cu care aceștia se deplasau a fost observată de polițiști, duminică seara, pe DC 85 Tătaru din localitatea amintită. La vederea echipajului de poliție, vehiculul a virat pe un drum lateral.

Astfel, s-a procedat la oprirea autoturismului ocazie cu care s-a constatat că la volan se afla un tânăr de 18 ani din comuna Poiana Stampei, iar în calitate de pasager era un adolescent de 16 ani.

Șoferul a declarat că ei au plecat cu autoturismul în apropierea locuinței pentru a fuma şi a nu fi văzut de părinţi. Acesta a mai declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, autoturismul este înmatriculat pe numele mamei sale și a condus autoturismul pe o distanţă de circa un km şi intenţiona să revină la domiciliu.

Cei doi nu aveau asupra lor nici declaraţii pe propria răspundere privind motivul deplasării, fapt pentru care au fost amendați.

Pe lângă asta, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” şi „încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere”, iar cercetările urmează a fi continuate de către Postul de Poliție Poiana Stampei. 


Intră acum și în grupul de