Prefectura Suceava: Numărul sucevenilor aflați în carantină instituționalizată e de aproape 1300. Mai sunt disponibile 66 de locuri


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă că numărul persoanelor aflate în carantină instituționalizată se ridică la 1273 față de 105az\q11111  câte erau duminică. Până acum, din carantină au ieșit 244 de persoane, iar în județ sunt disponibile 66 de locuri pentru carantină instituționalizată.

Pe lângă asta, sursa citată mai arată că la nivelul județului Suceava sunt 2343 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. Până acum au ieșit din autoizolare 7033 de persoane

Totodată, Prefectura anunță că forțele de ordine (polițiști, jandarmi și militari) au efectuat, ieri, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 336 polițiști, 111 polițiști locali, 39 de militari MApN și 259 de jandarmi.

Verificările au vizat 3348 de persoane aflate în autoizolare/carantină și 49 de unități economice. Au fost aplicate 237 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare totală de 404.100 lei.

Totodată, a fost întocmit și un dosar penal privind divulgare de informații nedestinate publicității, despre care am scris aici.


Intră acum și în grupul de