Prefectura Suceava: Peste 1000 de persoane se află în carantină instituționalizată, cu circa 300 mai multe decât sâmbătă

Prefectura Suceava a anunțat, duminică, printr-un comunicat de presă că numărul persoanelor aflate în carantină instituționalizată se ridică la 1.052 față de 766 câte erau sâmbătă.

Potrivit sursei citate, forțele de ordine, constituite în echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

În ultímele 24 de ore au fost verificate 3.232de persoane aflate în autoizolare/ carantină instituționalizată și 41 de societăți comerciale.

Echipele mixte care au totalizat 326 de polițiști, 99 de polițiști locali, 29 de militari și 162 de jandarmi, au aplicat în urma verificărilor efectuate 147 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 345.750 lei

„Astăzi,la nivelul județului Suceava se află în autoizolare la domiciliu 2993 de persoane iar în carantină instituționalizată 1052 de persoane. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 6262 de persoane.Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 210 persoane”, arată Prefectura Suceava.

Sursa citată mai informează cetățenii județului că, în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 7/ 2020, începând de azi, 05.04.2020, ora 23.00, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România.

De asemenea se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 8 aprilie 2020.

Măsura suspendării zborurilor nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri, cu excepția lucrătorilor care își desfășoară activitatea în domeniul sanitar și al asistenței sociale, din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.

Ordonanța Militară nr. 7/ 2020 mai instituie măsura suspendării transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe toată perioada stării de urgență.