Primăria Suceava cumpără zece ventilatoare pentru terapie intensivă necesare Spitalului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Primăria Municipiului Suceava a încheiat, luni, un contract cu BPM Tehnologica SRL București pentru cumpărarea a 10 ventilatoare  pentru  terapie  intensivă „VENTILATOR TRANSPORT/ URGENTA tip Oxicent Oxi 4 plus”, a anunțat primarul Ion Lungu.

Valoarea unui aparat este de 71.250 lei fără TVA, iar în total valoarea contractului este 847.875,0 lei inclusiv TVA, iar plata se va face în termen de 5 zile de la recepția mărfii de beneficiar.

Primarul Ion Lungu a arătat că termenul de livrare a produselor, însoțite de accesorii este între minim 10 zile și maxim  25 zile de la semnarea contractului, emitere ordin  livrare, sau cu alte cuvinte între 20-30 aprilie 2020.

„Aceste ventilatoare vor mări  capacitatea de ventilare a bolnavilor de la Secția de Terapie Intensivă”, a spus Lungu.

El a menționat că a obținut acordul pentru aducerea acestor aparate a șefului Secției ATI, dr. Stănescu și șeful UPU Suceava, dr. Liviu Cârlan.

Totodată, primarul l-a informat și pe generalul Paul Oprea, comandatul medical al Sucevei despre această achiziție care și-a dat acordul.

Reamintim că generalul chirurg Paul Oprea a declarat, sâmbătă, că în SJU Suceava sunt 52 de aparate de ventilație pentru urgențe și că necesarul este de circa 120-130 de astfel de aparate.


Intră acum și în grupul de