Primăriile din Bazinul Dornelor au achiziționat un aparat de testare pentru noul coronavirus. Managerul Spitalului Vatra Dornei spune că a cerut DSP Suceava ca personalul unității să fie testat.


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei, economist Ioan Valentin Stan, a declarat pentru NewsBucovina că personalul unităţii spitaliceşti ar urma să fie testat pentru noul coronavirus fiind  înaintată în acest sens  o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Suceava prin care s-a solicitat acest lucru.

Stan a spus că sunt aşteptate recoltoarele pentru testarea COVID 19 şi speră ca acestea să ajungă la Vatra Dornei în următoarele două zile.

El a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni ar urma să ajungă la Spitalul municipal Vatra Dornei un sistem Real Time PCR care a fost achiziţionat cu fonduri alocate de Primăria Vatra Dornei şi de primăriile din Bazinul Dornelor, iar peste 3000 de kituri vor fi achiziţionate cu sprijinul a doi operatori economici din zona Dornelor, Aqua Carpatica şi Punctul de lucru al MASPEX România.

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei a mai declarat că în momentul de faţă unitatea spitalicească are asigurate stocurile de dezinfectanţi şi materiale de protecţie pentru personalul spitalului pentru o săptămână sau 10 zile.

El a menţionat că în triajul spitalului dornean s-au prezentat până în prezent şase pacienţi cu simptome de infecţii respiratorii, care au fost direcţionaţi spre SJU Suceava, adăugând însă că nu i s-a transmis până acum dacă acei pacienţi sunt negativi sau pozitivi pentru noul coronavirus.

Managerul Spitalului Vatra Dornei a mai spus că triajul pacienţilor se realizează într-unul din cele două corturi amplasate în curtea spitalului.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de