Lungu, despre ambuteiajele din municipiu: În situația dată nu am avut de ales. Sunt la dispoziția acestei conduceri miliare. El cere sucevenilor să evite circulația dacă nu au urgențe


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, la Subiectul Zilei, că ambuteiajele din trafic sunt inerente după introducerea restricțiilor în zona Spitalului Județean Suceava, dar că în situația dată nu a existat alternativă.

„Nu am avut de ales. Am fost consultat în cursul zilei de duminică de domnul general Oprea, de cei din Comitetul județean pentru situații de urgență, de domnul prefect. Nu avem soluții. Era mai bine să nu ajungem în această situație. Eu, astăzi, sunt la dispoziția acestei conduceri militare de la spital, facem tot ce este posibil să gestionăm bine lucrurile acolo la spital”, a spus primarul.

El a făcut un apel căte cetățeni, ca cei care nu au neapărată nevoie să meargă prin oraș să nu o facă, să nu se deplaseze cu mașinile pentru a nu se aglomera orașul.

„Orașul nu este atât de aglomerat, dar sunt ambuteiaje din cauză că sunt aceste rigori de circulație pe această porțiune cuprinsă între Calea Obcinilor și Universității”, a spus primarul.

El a arătat că trebuie făcut tot posibilul ca sucevenii să circule cât mai puțin și doar dacă au urgențe, iar cei care sunt riverani vor avea posibilitatea să meargă la casele lor.

„Sunt optimist că lucrurile se vor domoli până la sfârșitul lunii cu o singură condiție, ca cetățenii să-și dea concursul, să stea în izolare, să stea acasă, iar la spital să se testeze cât mai mult și cât mai multe acțiuni de dezinfecție”, a spus Lungu.

El a arătat că, din păcate, 30 la sută din cazurile confirmate de Covid 19 sunt la Suceava unde sunt și cele mai multe persoane infectate decedate.

„Trebuie să ascultăm de conducerea militară. Cifrele sunt împotriva noastră. Nu avem alte soluții decât să lucrăm împreună, să găsim soluții împreună și eu sper ca până la sfârșitul lunii lucrurile să se relaxeze și în municipiul nostru”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de