Prefectura Suceava: Numărul sucevenilor aflați în carantină instituționalizată crește ușor la 1284 de persoane. Prefectul județului mulțumește tuturor firmelor, instituțiilor, asociațiilor și persoanelor care au făcut donații


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că numărul celor aflați în carantină instituționalizată se ridică la 1284 de persoane, ieri fiind 1273. Până la această dată au ieșit din carantină instituționalizată 244 de persoane, iar în județ mai sunt 73 locuri disponibile.

Sursa mai arată că la nivelul județului Suceava în autoizolare la domiciliu sunt 2798 de persoane, până acum ieșind din autoizolare 7126 de persoane.

Pe lângă asta, în cursul zilei de ieri, forțele de ordine (polițiști, jandarmi și militari) au efectuat verificarea a 3893 de persoane aflate în autoizolare și/sau carantină privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/sau carantinare și 74 de societăți comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

Prin urmare, au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale în valoare cumulată de 294.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare, privind circulația persoanelor.

Prefectura reamintește cetățenilor „să respecte prevederile ordonanțelor militare, dar și să înțeleagă că prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 depinde de fiecare dintre noi, iar actele normative sunt reguli de drept obligatorii, nu doar opționale. Respectând normele de distanțare socială și igienă personală ne protejăm pe noi, îi protejăm pe ceilalți!”, arată comunicatul citat.

„De asemenea prefectul județului Suceava mulțumește tuturor firmelor, instituțiilor, asociațiilor și persoanelor care au făcut donații către instituțiile implicate în lupta împotriva COVID – 19. Aceste gesturi de solidaritate și responsabilitate civică sunt necesare și binevenite în această perioadă,” mai arată Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de