Primăria Rădăuți impune obligația protejării nasului și gurii. La intrarea în spații comerciale și instituții publice vor fi amplasate covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante


Intră acum și în grupul de

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Rădăuți a decis ca în interiorul zonei de protecție, instituită conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 6 din 30.03.2020, pe teritoriul municipiului Rădăuți, în mijloacele de transport în comun, inclusiv taxi, în toate zonele și spațiile publice și în spațiile comerciale – purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului este obligatorie.

Aceste mijloace de protecție constau în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.

Măsura  se aplică și pentru autoturismele proprietate personala, dacă sunt cel puțin doi participanți la trafic, iar aceștia nu locuiesc împreună.

Șoferii de transport în comun nu vor permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport fără mijloace de protecție minimale.

Totodată, se impune ca la intrarea în instituții publice și autorități publice locale, dar și a spațiilor comerciale și ai altor locații în care există flux de persoane să se monteze preșuri îmbibate cu substanțe dezinfectante ca măsuri de protecție pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

În instituții publice se va asigurare un preș îmbibat cu soluție de dezinfectare – cloramină la intrarea pe căile de acces principale în clădire și se vor asigura mijloace de dezinfecție, prin punerea la dispoziție personalului propriu și persoanelor din exterior care au acces în instituție, a flacoanelor cu soluții de dezinfectare și a prosoapelor de hârtie.

Totodată, se impune asigurarea la nivelul instituțiilor și sediilor autorităților publice locale a cantităților necesare de săpun antiseptic și dezinfectant, a materialelor de protecție – măști respectiv mănuși, în cantități suficiente pentru a asigura nevoile angajaților, respectiv a persoanelor care intră în instituție.


Intră acum și în grupul de