Primarul Ion Lungu anunță că se continuă investițiile în oraș, că vor fi achiziționate încă 16 autobuze electrice mici și că se vor acorda 1.168 de burse școlare//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că se continuă lucrările la obiectivele de investiții din municipiu, mai puțin lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei.

El a mai spus că a semnat și contractul de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Petru Mușat” și amenajarea de spații pentru învățământul dual, valoarea contractului fiind de 5,6 milioane de lei, lucrările urmând să fie finalizate până în septembrie 2022.

Primarul a adăugat că a fost efectuată cu clauză suspensivă și licitația pentru construcții  la acest obiectiv și că a existat o singură ofertă a firmei Agacon cu suma de 3,16 lei fără TVA. Restul banilor vor fi folosiți pentru dotări.

În ceea ce privește Grădinița de la CN „Mihai Eminescu” preluată de municipalitate va avea nouă săli pentru grupe, două săli multifucționale, sală de mese, sală de festivități, grupuri sanitare, birouri, terase și locuri de joacă.

Valoarea investiției este de 5,3 milioane de lei, iar durata de realizare este de 12 luni și au fost demarate procedurile de licitație,a menționat Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – declaratie de presa

Gepostet von Primăria Municipiului Suceava am Dienstag, 7. April 2020

Primarul a mai spus că a primit acordul AM POR pentru ca din economii la licitația pentru achiziția autobuzelor electrice mari să fie cumpărate încă șase autobuze electrice de dimensiuni mici, ceea ce înseamnă că în 22 aprilie va fi o licitație pentru 16 autobuze de 6 metri lungime și nu doar pentru zece.

El a arătat că aceste autobuze mici sunt foarte căutate pentru că pot intra pe străduțele mai mici din oraș.

Primarul a mai anunțat că s-a aprobat și numărul de burse școlare din acest an, fiind de 1168 din care 45 burse de performanță, 1029 burse de merit, cinci burse de studiu și 89 de ajutor social.

Pentru acestea sunt alocați 570.000 de lei, iar în buget mai sunt încă 500.000 de lei pentru premierea performanțelor școlare.


Intră acum și în grupul de