Prefectura Suceava: Numărul sucevenilor aflați în carantină instituționalizată a scăzut la 1.118 persoane. În județ sunt acum 657 locuri disponibile

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că numărul persoanelor aflate în carantină instituționalizată a scăzut în comparație cu ziua de ieri, fiind în prezent 1118 persoane.

Până la această dată au ieșit din carantină instituționalizată 298 de persoane, 246 au fost externate din spital, iar 24 au fost declarate vindecate.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2997 de persoane în autoizolare la domiciliu, până acum ieșind 7746 de persoane.

Prefectura mai arată că ieri, forțele de ordine au efectuat verificarea a 3808 de persoane aflate în autoizolare și/ sau carantină privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare și 120 de societăți comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

Aceștia au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale în valoare cumulată de 353.200 lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare.

Totodată, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, despre care am relatat aici.

Instituția Prefectului Județul Suceava, Direcția de Sănătate Publică și celelalte instituții cu atribuții în domeniul gestionării situației create de noul coronavirus reamintesc cetățenilor recomandările privind conduita pentru evitarea contractării infecției COVID -19:

– Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

– Evitați, în special persoanele în vârstă și copiii, staționările și plimbările în parcuri.          Stați acasă!

– Mențineți distanța fizică de minimum 1,5 metri de altă persoană; dacă folosiți transportul în comun, evitați să stați față în față cu alte persoane.

– Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.

– Igienizați-vă mâinile cât mai des posibil și obligatoriu atunci când reveniți la domiciliu; de preferat, folosiți prosoape de hârtie pentru a vă șterge mâinile; nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate.

– Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

– Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.

– Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.

– În cazul în care reveniți în țară din zonele roșii respectați măsura carantinării instituționalizate pentru o perioadă de 14 zile! Acordați o șansă la sănătate părinților și bunicilor vostri!

– În cazul în care reveniți în țară din zonele galbene respectați măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile! Astfel vă protejați familia, prietenii, colegii, cunoștințele!