Femeie intoxicată cu fum într-un incendiu la Rudeşti


Intră acum și în grupul de

Proprietara unei case ce a luat sâmbătă foc, în urma unui scurtcircuit electric a fost transportată la spital după ce s-a intoxicat cu fum. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, la ora 16:13 a fost anunţat un incendiu în gospodăria lui Traian C. din localitatea Rudeşti, comuna Grămeşti iar Garda de intervenţie Siret a intervenit cu două autospeciale şi un modul SMURD pentru localizarea şi stingerea focului.

La sosirea echipajelor de pompieri ardea acoperişul casei de locuit, acoperişul adăpostului de animale şi acoperişul şurii, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă, anexe şi o gospodărie învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 19.00, dar au ars acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de 70 mp, bunuri casnice (mobilier, electrocasnice), acoperişul şi planşeul adăpostului de animale, pe o suprafaţă de 25 mp, acoperişul şurii şi al unei anexe, pe o suprafaţă de 35 mp şi circa 2 tone fân. De asemenea, s-au degradat pereţii locuinţei, pereţii adăpostului de animale, mobilier şi circa 2 tone furaje, pagubele fiind estimate la cca 60.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele şi o gospodărie învecinată, în valoare de aproximativ 100.000 lei.

În timpul incendiului proprietara, Elena C., în vârstă de 67 ani s-a intoxicat cu fum. Acesteia i s-a acordat primul ajutor medical de către echipajul SMURD după care a fost transportată la spital pentru investigaţii amănunţite.


Intră acum și în grupul de