Frontieriştii suceveni au pus mâna pe o nouă grupare infracţională de contrabandă cu ţigări


Intră acum și în grupul de

O nouă grupare infracţională de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană a destructurată în acest week-end de poliţiştii de frontieră suceveni. În dosarul penal sunt cercetate 17 persoane care au introdus ilegal în ţară ţigarete de provenienţă ucraineană, valoarea pe piaţă a acestora fiind de aproximativ 200.000 euro.

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, vineri seară -28.08.2009, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava, sprijiniţi de lucrători din cadrul I.P.J. Suceava, I.J.J. Suceava şi D.G.I.P.I. sub directa coordonare a Procurorului Şef Serviciul Teritorial Suceava al D.I.I.C.O.T. au declanşat o operaţiune de dezmembrare a unei grupări infracţionale organizate transnaţionale, pe relaţia România-Ucraina, formată din cetăţeni români şi ucraineni, specializată în contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, acţiunea a început prin organizarea şi amplasarea în teren a unui dispozitiv de prindere în flagrant care a acţionat în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina. Sâmbătă dimineaţă, în baza unor informaţii obţinute de poliţiştii de frontieră suceveni şi în urma unei monitorizări de durată a activităţii infracţionale a membrilor grupării, au fost identificate trei persoane care s-au deplasat către frontiera de stat, unde s-au întâlnit cu un cetăţean ucrainean, rămas încă neidentificat, care le-a livrat o cantitate de ţigări de provenienţă ucraineană, introdusă ilegal în ţară prin contrabandă.

Frontieriştii anunţă că, în jurul orelor 07.00 au fost reţinute două persoane, respectiv C. Constantin, în vârstă de 31 de ani şi C. Gheorghe, în vârstă de 27 de ani, ambii având domiciliul în localitatea Straja, judeţul Suceava.
În urma cercetărilor efectuate au fost descoperite un număr de 8 baxuri de ţigări marca „MORE”, cu timbru ucrainean, care conţineau 4.000 pachete de ţigări în valoare de 16.800 lei. Totodată, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la imobilele deţinute de C. Constantin şi C. Gheorghe, ocazie cu care au fost ridicate în vederea cercetărilor 10 telefoane mobile, 7 cartele sim, 1 binoclu, 62 pachete de ţigări, obiecte de îmbrăcăminte.

„De asemenea, au fost puse în executare 3 mandate de aducere, urmând ca în perioada imediat următoare să mai fie puse în executare alte 12 mandate de aducere, cu precizarea că în dosarul penal în cauză sunt cercetate un număr de 17 persoane. Monitorizarea activităţilor infracţionale a condus la stabilirea faptului că gruparea a introdus în mod ilicit, pe teritoriul vamal al României şi tranzacţionat o cantitate însemnată de ţigarete de provenienţă ucraineană, valoarea pe piaţă a acestora fiind de aproximativ 200.000 euro” precizează agentul de poliţie din cadrul IJPF Suceava, Ovidiu Sasu.

Potrivit acestuia C. Constantin şi C. Gheorghe au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pe o perioada de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare sau sprijinire a unei grupări infracţionale organizate, contrabandă şi trecerea ilegală a frontierei de stat.


Intră acum și în grupul de