Nouă măicuțe de la Mănăstirea Dragomirna, depistate pozitiv la COVID-19. Ele au forme ușoare ale infecției și sunt în autoizolare


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că nouă din cele 51 de măicuţe de la Mănăstirea Dragomirna, care au fost testate pentru COVID-19 după ce s-au simţit rău, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Medicul Elena Manuela Trifan a spus că cele nouă măicuţe au forme uşoare ale infecţiei , se află în izolare în chiliile incinta mănăstirii, urmează tratament, iar în cazul în care starea lor de sănătate se va înrăutăţi, atunci vor merge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Ea a precizat că la mănăstire sunt în prezent 51 de măicuţe, doi preoţi şi 4-5 mireni.

Directorul executiv al DSP Suceava a subliniat că autorităţile sanitare au efectuat o anchetă epidemiologică la mănăstire şi au în atenţie evoluţia cazurilor de acolo, fiind dispuse măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Medicul Elena Manuela Trifan a mai spus că autorităţile sanitare au transmis „clar” reprezentanţilor lăcaşului de cult să fie respectate măsurile de carantină.


Intră acum și în grupul de