Întâlnirea anuală a acționarilor E.ON va avea loc în premieră în mediul online

E.ON a stabilit 28 mai ca nouă dată pentru Adunarea Anuală a Acționarilor (AGA) din acest an. Acest lucru este în conformitate cu noile reguli ale Legii privind corporațiile germane, care au fost adoptate recent ca urmare a crizei Covid-19. Evenimentul se va desfășura online, fără participarea fizică a acționarilor.

E.ON acordă o importanță deosebită asigurării exercitării drepturilor acționarilor în măsura posibilității, în format virtual. CEO E.ON, Johannes Teyssen: „Este în interesul tuturor să păstrăm distanța între noi, astfel încât acționarii noștri vor avea ocazia să adreseze întrebări și înaintea Adunării Anuale a Acționarilor, unde vor putea totuși să își exprime voturile.”

În martie, E.ON a anunțat că va amâna Adunarea Anuală a Acționarilor de la mijlocul lunii mai până la jumătatea lunii iunie, din cauza situației actuale generate de Covid-19. „Acest lucru a fost necesar în această situație, având în vedere cerințele de reglementare existente și pentru a proteja acționarii și angajații noștri”, a spus Teyssen. Cu toate acestea, o nouă dispoziție legală permite acum E.ON să conducă Adunarea Anuală a Acționarilor. Teyssen: „Am muncit din greu pentru a crea condițiile necesare și, cu noul format virtual, putem chiar invita acționarii la o dată anterioară celei anunțate inițial.”

Ordinea de zi va include o rezoluție privind dividendul pentru exercițiul financiar din 2019. Detalii despre procedurile online ale Adunării Generale Anuale vor fi incluse în invitație și vor fi publicate din timp.