Dr. Cristian Irimie, după ce Maternitatea Suceava care deservește două județe a fost transformată în maternitate Covid-19: Avem aici o echipă de medici tineri, educați, care au muncit pe brânci. Cei de la Iași pot să vină, dar să facă gărzi, nu să dea lecții// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Medicul ginecolog sucevean Cristian Irimie,  a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că Materniatea Suceava, care deservește două județe și care acum a fost transformată în materniate Covid-19, are o echipă tânără de medici care a muncit pe brânci și au rezolvat cazuri grele, având doar anul trecut 3.400 de nașteri.

„Mă frapează faptul că s-a desființat Maternitatea, fiind maternitate de gradul III care deservea două, județe Suceava-Botoșani, și a rămas Maternitate Covid. Am văzut că sunt amatori de la Iași care vin aici să-i ajute pe colegii din Suceava care nu se descurcă. Asta e iarăși o jignire a unor doctori care nu știu situația și care habar nu au”, a spus Irimie.

El consideră că medicii ieșeni sunt de fapt foarte bucuroși că le vin paciente de la Suceava.

„Am auzit declarația unei doctorițe care a zis că mergem acolo ca să împiedicăm să vină Covid la Iași. Dacă veniți aici gândiți-vă că lucrați cu paciente cu Covid, nu cu paciente cu nu știu ce afecțiuni care sunt ușor de rezolvat de oricine”, a spus Irimie.

Medicul sucevean a spus că se mândrește cu echipa medicală din Maternitatea Suceava.

„ Aici, colegii mei cu care mă mândresc- pentru că opt dintre ei sunt aduși de mine în urmă cu doi ani înainte de a pleca-sunt băieți și fete tinere. Gândiți-vă că șefa secției este cea mai în vârstă. Are 46 de ani. Să îmi arătați mie multe secții din România care are un asemenea grup de tineri  care lucrează, fac șapte-opt gărzi pe lună, două dintre fete au plecat în concediu post-natal”, a spus medicul sucevean.

El a arătat că în aceste condiții secția are un număr mai mic de medici și că pot veni medici să ajute, dar la gărzi și nu să dea lecții.

„Ca număr sunt reduși, iar cei de la Iași pot să vină, dar să facă gărzi, nu să dea lecții.  Copiii aceștia, ai mei, pe care îi am în secție, împreună cu șefa secției, sunt copii educați, care au muncit pe brânci și nu am ce să se le reproșez. Din păcate, nimeni nu a analizat că Suceava a avut anul trecut 3.400 de nașteri. Păi 3.400 de nașteri într-o maternitate cu 80 de paturi- acum am înțeles că li s-a luat jumătate- a fost o muncă, nu joacă și nu au avut mari neplăceri”, a spus Irimie.


Intră acum și în grupul de